Close

Stockholm Burger Fest 2022

Stockholm Burger Fest återvänder den 26–29 maj för fyra dagar av burgarkärlek från torsdag till söndag. Festivalen anordnas på Smålandstorget utanför restaurangen Barrels City, ett stenkast ifrån Kungsträdgården, NK och Mood-gallerian. Där serverar Burgerdudes och Barrels Burgers & Beer hantverksburgare i världsklass till hungriga besökare, tillsammans med två internationella gäster. Årets inbjudna restauranger är Burger & Beyond från London och Gasoline Grill från Köpenhamn. Det här blir festivalens femte år.

”Vi reser världen över i jakt på den perfekta hamburgaren, och vi har recenserat snart 550 burgarrestauranger från fler än 50 länder. I år erbjuder vi fyra fantastiska burgare som är unika i Sverige. Burger & Beyond från England är rankade som näst bäst i världen, och serverar sin Bacon Butter Burger (Stockholm Style), medan Gasoline Grill är Danmarks bästa burgarrestaurang. Vi serverar dessutom två spännande burgare tillsammans med Barrels”, säger Toby Lee, Chefredaktör på Burgerdudes.se.

Burger & Beyond har snart fem restauranger i London och deras burgare har utsetts som bäst i hela Europa. Deras ”Bacon Butter Burger (Stockholm Style)” innehåller hängmörat svenskt kött, American cheese, bacon, picklad lök och brynt smör-majonnäs. De är rankade som tvåa i världen av Burgerdudes.

Gasoline Grill har åtta restauranger i Köpenhamn och har utsetts som ett av världens bästa burgarhak av både Bloomberg och Burgerdudes. Deras ”Cheeseburger” är ekologisk och innehåller kött, bröd, cheddar, rödlök och en ljuvlig Gasoline-dressing. De är rankade som nia i världen av Burgerdudes.

Barrels Burgers & Beer
 är en av Sveriges bästa burgarrestauranger, och serverar två burgare på festivalen från Burgerdudes och MissBurgerbabe. Burgerdudes skapelse innehåller svenskt kött, ekologisk burgarcheddar, krispigt baconhack och en het avokadocrème. MissBurgerbabe från Burgerdudes presenterar en pattymelt-burgare med svenskt kött, ekologisk burgarcheddar, bearnaisesås och rostad lök.

”Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda hamburgare i världsklass. Stockholm Burger Fest är vår kärleksförklaring till burgarscenen i Sverige, och kommer att bli årets största burgarhändelse”, fortsätter Toby Lee.

Festivalen är öppen för besökare i alla åldrar. Inträdet är gratis, och de lite mindre burgarna säljs till specialpriser. Det kommer även att finnas veganska och glutenfria alternativ. För besökare som har fyllt 18 år finns bland annat ett specialbryggt festivalöl från det lokala bryggeriet Unibärsum.
 
Nytt för i år är ett begränsat antal VIP-biljetter en timme innan öppning. Mer information om detta finns på vip.stockholmburgerfest.se. Festivalens öppettider är torsdag 12–22, fredag och lördag 12–23 och söndag 12–20.

Close