Close

Stockholms bästa skärgårdskrogar

Sommar i Stockholm betyder skärgården. Engångsgrill i all ära, men en kvalitativ långlunch på uteservering med solen glittrande i vattnet är oftast att föredra. Här är listan över våra favoritkrogar ute på öarna.

Artipelag
Fredagsgrillen på Artipelag är bland det bästa som finns att i skärgården. Den grillade fisken och gårdskycklingen får inte missas.
artipelag.se

Motorverkstan
Djurös bästa häng sker på Motorverkstans brygga. Fisk och skaldjursgrytan är bra, men om du är ute efter ett riktigt skrovmål bör du satsa på Surf and Turf. Vi garanterar inte att du flyter efteråt, så dra åt västen.
motorverkstan.se

Smådalarö Gård
Här får du det bästa av både stan och skärgården. Prova på krogens egna snaps och öl. Blir det en för mycket är det bara att checka in på det mysiga hotellet.
smadalarögard.se

Bockholmen Hav & Restaurang
Förutsättningarna för en härlig middag eller brunch i skärgården kan knappast bli bättre än i Bockholmens sekelskiftsvilla. Den sotade tonfisken med spetskål är en favorit.
bockholmen.com

Dykarebaren
I en före detta teorisal för dykutbildning huserar idag en av skärgårdens trevligaste krogar. Skagen är alltid en hit, lakrits och hallondesserten sitter inte heller fel.
dykarebaren.se

Gällnö Bar
Maten på Gällnö är enkel, och god. Hemlagad från råvaror av hög kvalité med stor vikt på det som är i säsong. Missa inte den ökända lemonaden, med eller utan rom.
gallno.se

Svartsjö Krog
En modern bistro i klassisk skärgårdsstil. Förutom den smakrika maten så erbjuds det vin från småskaliga vinproducenter i Europa och öl från mikrobryggerier i Norden.
svartsjokrog.se

Grinda Wärdshus, Framfickan
På klipporna nere vid vattenbrynet ligger Wärdshusets bakficka, Framfickan.
Maten håller samma höga standard som på Restaurangen, men är lite enklare, vilket återspeglas i prislistan.
grinda.se

Close