Close

Storslaget när Myllymäki öppnar på Biskopsudden

Med skyddshjälmen på plats visade Tommy Myllymäki runt på sin nya restaurang Aira på Biskopsudden i förra veckan. Storslaget är bara förnamnet, och då har vi inte ens sett menyn ännu.

Den 20 mars öppnar äntligen Aira, som är Tommy Myllymäkis och Svenska Brasseriers storsatsning på Djurgården. Än så länge är det mycket som skvallrar om en byggarbetsplats, men bakom byggdammet skymtar något utöver det vanliga – arkitekturen i sig är storslagen. Jonas Bohlin som ligger bakom inredningen på flera av Svenska Brasseriers restauranger har ritat såväl själva byggnaden som interiören i sin egen karaktäristiska stil.
– Restaurangen ser i stort sett ut exakt så som Jonas Bohlin skissade den på en servett när han först fick frågan om att rita Aira, berättar Tommy Myllymäki.

Aira med Tommy Myllymäki vid rodret öppnar 20 mars.

Restaurangen rymmer cirka 50 gäster i matsalen samt 18 gäster i ett chambre separée. Menyn är årstidsbaserad med nordiska råvaror, men med inspiration och smaker från hela världen – något Tommy Myllymäki ser som en självklarhet idag.
– Det är så världen ser ut idag, vi har mat från hela världen i Sverige och det kommer också att avspeglas i menyn.
Utöver en avsmakningsmeny erbjuds även a la carte och lunch på Aira – och i skrivande stund finns ännu några lediga platser för lunch under våren.

De sista detaljerna i interiören tar form på Aira.

Tommy Myllymäki ligger också bakom Julita Wärdshus, har öppnat flera krogar i hemstaden Jönköping och har vunnit bland annat Årets Kock 2007 och Bocuse d’Or Europe 2014.

Close