Close

Surfers flyttar in i Nosh and Chow-huset

Norrlandsgatans vackra town house på nr 24 seglar upp som höstens stora matdestination. Vi vet redan att Sayan Isaksson flyttat in med sin nysatsning Nour, och nu står det även klart att Surfers flyttar in på markplan.

Nyligen kom nyheten om att Sayan Isaksson öppnar sin nya restaurang Nour i Garbas gamla lokaler, en trappa upp på Norrlandsgatan 24. Och nu får Michelinkocken värdigt sällskap av Surfers som flyttar in på våningen under.

Höstens nya matdestination.

Surfers öppnade redan 2006 i Visby och blev med sitt autentiska kinesiska kök en stor succé som snart även kom till Stockholm. Men efter sex år på Regeringsgatan och de tre senaste somrarna i Humlegården är Surfers nu alltså redo för nya och större lokaler på Norrlandsgatan.
– I och med denna flytt får vi inte bara fler sittplatser, utan även ett större kök med fler möjligheter. Vi är superglada över att äntligen få börja woka, grilla och ånga! säger Mymlan Isenborg som grundade restaurangen tillsammans med Jonathan Bergström när det begav sig.
Ny köksmästare blir Nilas Corneliussen som har en lång och gedigen erfarenhet inom det kinesiska köket. Nilas startade sin matresa i Thailand där han bodde och arbetade i sex år och har sedan dess bland annat tävlat med Team Sweden i Bocuse d ́Or år 2018 och 2019.

I de nya lokalerna vill man även bjuda gästerna på en än mer genomarbetad dryckesmeny och understryka kulturen kring de kinesiska mat- och dryckestraditionerna.
– En viktig del i det vi vill åstadkomma på vår nya adress är att fördjupa både vår, och i förlängningen gästens, kunskap och förståelse för den kinesiska matkulturen. För att lyckas med detta har vi knutit till oss unik kompetens genom Ludvig Sääf, även känd som Mr Baijiu. Ludvig är en av Europas främsta kännare inom kinesisk mat- och dryckeskultur. I våra nya lokaler kommer man ha möjlighet att besöka Ludvig för teceremonier, provning av baiijius olika stilar, eller att med höga stämmor sjunga kinesiska dryckesvisor till de chilistinna rätter köket serverar, säger Mymlan Isenborg.
Surfers öppnar på Norrlandsgatan den 7 oktober och redan idag går det bra att boka bord.

Close