Close

Sushi Oi firar ett år på Karlavägen

På 18 kvadratmeter och med sex platser har Sushi Oi på ett år etablerat sig som en av Stockholms bästa sushirestauranger. Vi träffade grundaren Per Blomqvist för en ettårs-uppdatering.

Per Blomqvist träffade John Spartan på Tegelbackens Seikoen. När den trendsättande restaurangen stängde förra året bestämde sig kollegorna för att öppna eget. Tanken var först att satsa på lunch och take away men med ett snabbt godkänt alkoholtillstånd bled middagssittning en möjlighet.

Hur har det gått?

– Det har gått jättebra. Vi öppnade för bara ett år sedan och har fått bra reaktioner från gästerna. Vi hade jubileum för två veckor sedan.

Vilka kommer hit?
– Vi var superhemliga i början. Man går lätt förbi restaurangen om man inte vet att den finns här. Många trodde vi var en möbelaffär i början, men folk från kvarteret hittade hit, många har blivit stammisar. Efter ett par recensioner kom det en hel del matkännare som ville prova på vår sushi.
Vad särskiljer er från andra sushirestauranger?
– För det första är vår lokal såpass liten att vi sticker ut bara på grund av det. Vi har hämtat inspiration från våra resor till Tokyo, där är många sushibarer inte är så mycket större än såhär. Vi har byggt allting själva med råd från en snickare. Det finns bara sex platser, och ytterligare sex på uteserveringen under säsong, så man är väldigt nära varandra. Det gör att många börjar många samtala med gästerna bredvid, eller med oss bakom disken. Folk kanske byter nummer, det blir en härlig stämning. Sen är vår prisbild lägre än våra konkurrenters.

Har ni en signaturrätt?
– John, som är kocken i duon, lagar väldigt goda japanska ostron. De är lite matigare än vad de brukar vara och har inte samma syrlighet.Vi har ingen meny där det står exakt vad som serveras. Gästerna får helt enkelt det som finns att servera färskt just då. Man beställer sushi, antal bitar, så lagar vi till den med fisk som finns för årstiden. Kocken presenterar dagens middag innan servering.

Close