Close

Ulla Winbladh återuppstår

Efter tre månaders renovering öppnar nu den klassiska restaurangen på nytt.

Äntligen är det dags! Efter en omfattande renovering slår Ulla Winbladh på Djurgården upp dörrarna igen. Sedan årsskiftet har lokalen genomgått en förvandling, men den klassiska atmosfären och omtyckta husmanskosten finns kvar.

Wärdshuset Ulla Winbladh byggdes år 1897 och fungerade då som bageri. Bageriet lades sen ner och lokalen användes för olika verksamheter, som bland annat biograf och möbelaffär. På 1950-talet tog krögaren Tore Wretman över och lokalen gjordes om till den välkända restaurang som vi känner idag. En plats synonymt med traditionell husmanskost, svenska maträtter och firande av våra mathögtider.

Ulla Winbladh har varit en favorit hos Östermalmsborna i flera generationer. Driftschefen Camilla Persson försäkrar de många stamgästerna om att restaurangen kommer fortsätta kännas välbekant.

– Vi följer inga trender utan värnar om vår historia och den svenska mattraditionen. Restaurangen var dock i stort behov av renovering, men vi har gått varsamt fram. Våra stamgäster kan känna sig trygga – de kommer att känna igen sig när de kliver in genom dörren igen, säger Camilla Persson.

Renoveringen har inneburit att samtliga rum och matsalar har fått nya ytskikt, baren har byggts om och köket har utrustats med moderna faciliteter. För inredningsdesignen står design- och arkitektbyrån Koncept.

Lagom till påsk öppnar Ulla Winbladh igen för att välkomna både gamla och nya gäster. På skärtorsdag den 28 mars är det premiäröppning. Utöver den ordinarie menyn bjuds det på riktiga påskklassiker som nässelsoppa, sill, lax och lamm.

Boka bord kan du göra här eller genom att ringa 08-545 677 00.

Text: Johanna Jansson

Close