Close

Vårlunch: Glow Salad

Doctor Salad på Sibyllegatan är lunchhaket som inte går att lämna med annat än gott samvete. Glutenfritt, ekologiskt, raw, gröna smoothies, kokosvatten och naturfärgade matlådor – här kan du frossa i allt som är hälsotrend.

Deras Glow Salad är en av våra favoriter, rik på protein, mineraler och vitaminer. Låt den bli din standardlunch inför Beach 17.

Till 2 personer:
5 – 7 grönkålsblad
2 stora morötter
½ medelstor rödkål
1 avokado
0,5 dl groddar
2 msk hackad koriander
8 – 10 st sockerärtor
½ paprika
½ gurka
1 ½ dl kokt quinoa
1 msk sesamfrön
10 g cashewnötter

Dressing:
1 dl olivolja
1 msk jordnötssmör
1 tsk tamari
½ msk riven ingefära
½ pressad lime

Skölj grönkålen och ta sedan bort kålbladen från stammen. Dela grönkålsbladen och finstrimla rödkålen och morötterna som du blandar ihop i en bunke. Massera in grönsaksblandningen med lite olivolja och havssalt. Se till att grönkålsbladen och rödkålen mjuknar. Låt sedan stå i ca 15 – 20 minuter.

Ha i skivad paprika, gurka och delade sockerärtor. Blanda ner den kokta och avkylda quinoan (följ instruktionerna på paketet).

Toppa rätten med delad avokado, cashewnötter och sesamfrön. En skiva lime och lite hackad koriander passar även bra och piffar till rätten.

Mixa ihop alla ingredienser till dressingen och häll över salladen.

Close