Close

Padeltennis på taket och lyxmode – här är nya NK

Nordiska Kompaniet står inför  den största omgörningen i varuhusets historia. NK ska bli lyxigare, större och mer personligt.

Så ska nya Ljusgården på gatuplan se ut

I dagsläget har man tecknat avtal med fyra helt nya internationella lyxmärken som kommer att flytta in på gatuplan det närmsta året. Två av dem, Valentino och Balenciaga, öppnar redan i höst, när NK Juvelsalong flyttar till annan yta och istället ger plats för de nya märkena i stora entrén mot Hamngatan. Det blir Valentinos och Balenciagas första butiker i Sverige:
– Vi är otroligt stolta och glada över att de väljer att öppna sina butiker här hos oss. Det här är bara början på de spännande förändringar som kommer att ske på gatuplan där totalt 90 procent av ytan kommer att vara omgjord när vi är klara, säger Andreas Edström som är varuhuschef på NK Stockholm.

Andreas Edström, varuhuschef på NK Stockholm

I stora drag går förnyelsearbetet ut på att ge varje våningsplan en mer tydlig identitet, satsa ännu mer på herr- och sportmode, utveckla sina digitala kanaler och vässa sitt utbud med ännu fler lyxiga varumärken. Det innebär även en utökad satsning på mat och dryck – planen är att varje våningsplan ska ha någon form av restaurang, bar eller café.

NK idag

Utvecklingsarbetet kommer att pågå i tre år och omfatta hälften av den befintliga varuhusytan, som samtidigt växer med tjugo procent. Gatuplan och Nedre plan planeras vara färdigställda under 2018, Herr- och Sportplan under 2019 och 2020 planeras utvecklingsarbetet att vara helt slutfört.

Parkadens tak

De nya varuhusytorna innebär att delar av Parkaden, parkeringshuset på andra sidan Regeringsgatan, också blir en del av NK. Här planeras en ny entré och en rulltrappa som kopplar ihop varuhusets båda delar. På Parkadens tak har man dessutom fått bygglov för ett utegym med löparbanor, padeltennisbanor och en juicebar.

Ingång till nya Parkaden från Regeringsgatan

De nya förändringarna för varje våningsplan

Gatuplan

Fokus: Internationella lyxvarumärken, skönhet, accessoarer och damskor

Här öppnar fyra nya internationella lyxvarumären under det kommande året. NK Kosmetik får större yta och nytt koncept, med flera nya internationella toppmärken som blir unika för NK. NK Juvelsalong flyttar till det som idag är NK Herrskor & Accessoarer. NK Blommor flyttar till Nedre planet och ersätts av Marc Jacobs. Herravdelningarna flyttar till Plan 2.

Plan 1

Fokus: Dam

Förblir ett renodlat plan för dammode, men vässar utbudet och ska få in fler varumärken ur premiumsegmentet.

Plan 2

Fokus: Herr

Alla herravdelningar kommer att samlas på ett och samma våningsplan, NK Herrskor & Accessoarer och NK Herrekipering kommer att flytta under 2018 och NK Manlig Depå följer efter under 2019. Totalt 40 procent av ytan kommer att ändras och under 2019 kommer det även att lanseras fem helt nya herravdelningar.

Plan 3

Fokus: Sport och inredning

Den nuvarande sportytan utökas med 500-600 kvadratmeter och kommer att ta upp 60 procent av våningsplanet, där man satsar på sportmode från de största lyxvarumärkena. Avdelningarna med inredning kommer att finnas kvar.

Plan 4

Fokus: Barn och mat

Inga större förändringar.

Nedre planet

Fokus: Mat och det dukade bordet

Saluhallen ligger kvar. NK Blommor flyttar hit under våren 2018, NK Bokhandel följer efter sommaren. NK Papper uppdaterar konceptet och blir NK Fine Writing.

NK Parkaden

De nya varuhusytorna ger NK 3 500 kvadratmeter utökad varuhusyta. En ny rulltrappa under Regeringsgatan sammankopplar de båda sidorna av varuhuset. SATS i Parkaden blir en NK-avdelning. Taket får ett utomhusgym där det planeras för löparbanor, padeltennisbanor och en juicebar.

Close