Close

Bienvenue Sandro!

Nu har franska modemärket Sandro slagit upp dörrarna till sin flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 12.
Sandro grundades 1984 av Evelyne Chetrite, som fortfarande är modehusets creative director. Designen utgår från den moderna och sofistikerade kvinnan, med inslag av oväntade detaljer. Evelynes färgstarka uppväxt i Marocko tillsammans med städer, arkitektur och parisiska gatumiljöer är ständig inspiration för kollektionerna.

Den nya butiken – i hörnet av Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatanär drygt 100 kvadratmeter och erbjuder fullt sortiment av mode och accessoarer för kvinnor. I sommarens kollektion hittar vi både blommigt och androgynt, kryddat med kubanska rytmer och referenser till klassiskt herrmode.

– Den typiska Sandro-kvinnan följer inga koder. Hon är trendkänslig men fri och lekfull när det kommer till mode. Hon är chic, elegant och väldigt trygg med sig själv. Men framförallt är hon självständig och vet vad hon vill, förklarar Sandros vd Jean-Philippe Hecquet.

Jean-Philippe Hecquet

Enligt honom finns det gott om likheter mellan svensk och parisisk stil, som blivit synonym med det franska modemärkets estetik.
– De är två stilar som är avslappnade och enkla att bära. Det handlar om att vara bekväm och cool, men samtidigt elegant – precis som Sandro är. Därför var det ett väldigt naturligt beslut att öppna en egen butik i Stockholm.

Close