Close

”Butiksupplevelsen ska andas uptown-shopping”

I helgen slår modemärket Totême upp portarna till sin första butik. Vi fick en pratstund med grundarna Elin Kling och Karl Lindman.

Modemärket Totême grundades 2014 av makarna Elin Kling och Karl Lindman. Då bodde de i New York och hade efter många år i mode- och mediabranschen en dröm om att starta något eget. Fem år senare har Totême lyckats etablera sig på både den svenska och den internationella marknaden. Nu tar man steget till fysisk handel och öppnar butik på Biblioteksgatan 5.

– Det känns jätteviktigt att ha en fysisk plats där vi kan förkroppsliga vårt varumärke. Butiken blir som en ambassad, där fokus ligger på att bygga en relation till våra kunder, berättar Elin Kling.

Att butiken hamnade på just Biblioteksgatan var ingen slump.
– Vi har letat länge efter en adress och en lokal som kändes rätt för Totême, det är inte helt lätt i Stockholm. Men Biblioteksgatan kändes som det givna valet. Det var faktiskt vår idé att slå ut taket, så att vi kunde använda den här lokalen, berättar Elin. 

Den två våningar höga butiken går i sobra färger och har influenser från amerikanska varuhus som Bergdorf Goodman och Barneys. Återigen har man tagit hjälp av inredaren Christian Halleröd, som även byggt upp Totêmes designstudio.
– När vi inredde designstudion var vi nyförälskade i skandinavisk estetik. Nu längtar vi tillbaka till New York och vill flörta med den idén. Tanken har varit att skapa en upplevelse som andas Uptown shopping, eftersom det ligger oss väldigt varmt om hjärtat, säger Karl Lindman.

De senaste åren har inte bara varit händelserika för Totême – under tiden har paret hunnit gifta sig, få två barn och flytta tillbaka till Stockholm.

Hur känns det att vara tillbaka i Sverige?
– Det är jätteskönt. Dels är det enklare att ha barn här, men det har också varit tacksamt att bygga upp en verksamhet här. Det finns en annan lojalitet i Sverige, säger Elin.

Hur är det att jobba ihop med sin partner?
– För oss är det naturligt att jobbet är en del av våra liv och det passar oss väldigt bra. Att jobba ihop för också med sig en frihet, säger Karl.

Close