Close

Dusty Deco lanserar egen keramikkollektion

Trendig konstkeramik som görs för hand på Mallorca. I dagarna lanserar Dusty Deco en egen keramikkollektion – samtidigt som de öppnar showroom på den spanska ön.

Vackra vaser och urnor i keramik dyker upp allt oftare på designbloggar och i inredningsmagasinens hemma hos-reportage.

– Keramik har varit trendigt ganska länge, men nu ser man det allt mer. Särskilt svensk keramik från formgivare som Carl-Harry Stålhane och Gunnar Nylund är populärt. Att det är trendigt gör också att priserna har gått i taket, särskilt amerikanska och japanska kunder handlar som galningar, säger Edin Memic Kjellvertz som är grundare av designbutiken Dusty Deco på Brahegatan.

I dagarna lanseras Dusty Ceramics. En kollektion som skapats i samarbete med Edin och en keramiker som han träffat på Mallorca.

– En vän presenterade mig för keramikern Stanislav. Redan första gången vi träffades började vi prata om strukturer och färger. Han visade en vas han skapat och jag började direkt fråga: ’kan man göra så här, eller så här?’. Han har länge varit sugen på att skapa konstföremål, så vi kom ganska snabbt på att vi borde göra en egen kollektion för Dusty Deco. Längre fram planerar vi även en större utställning på Mallorca.

Kollektionen består av 25 unika föremål i olika storlekar – prydnadsföremål, urnor och vaser som alla görs för hand på Mallorca.

Hur inreder man bäst med keramik?
– Keramik har ofta fina former och harmoniska toner och knyter ihop möblemanget på ett fint sätt. Det är fint att placera keramiken i små grupper, ställ dem på ett sideboard bredvid en trave böcker eller som solitärer i en bokhylla.

Finns det någon annan inredningstrend man inte får missa i höst?
– Jag försöker att inte kolla för mycket på trender, utan göra min egen grej. Men de dova färgerna och jordnära tonerna finns kvar och det är inte fel att satsa på mjuka former och etnomönster.

Ni håller även på att öppna ett showroom på Mallorca.
– Det hela gick ganska snabbt. Vi signade ett kontrakt på en stor lokal där vi vill skapa en Dusty-värld med konst och inredning. Vi planerar en öppningsfest den 25 september, så den som är på Mallis då är välkommen att komma förbi.

Men ni kommer väl inte flytta från Östermalm?
– Nejdå, vi trivs alldeles för bra här.

Kollektionen Dusty Ceramics finns i butiken på Brahegatan 21 och kostar från cirka 6 500 kronor.

Close