Close

En spännande höst väntar på NK

Förra veckan gick den årliga NK Galan av stapeln och i höst väntar en rad spännande nyöppningar. Vi fick en pratstund med NK:s vd Henrik Andréasson.

Hur såg NK-Galan i Stockholm ut i år under rådande omständigheter?
– Efter några år med prisutdelning vid en galamiddag valde vi i år att tänka nytt och genomföra NK-Galan i varuhuset där kunderna i större utsträckning kunde delta i firandet. Galan pågick under en hel vecka med ett fullspäckat program där modevisningar och prisutdelningar varvades med panelsamtal och andra happenings i varuhusen. Den pågående pandemin gjorde också att vi satsade stort på att ta ut galaveckan digitalt. På vår nya hemsida och i sociala medier kunde man i realtid följa vad som pågick på scenen i Ljusgården. Det funkade fantastiskt bra och vi har fått mycket positiv feedback från kunderna. Sammantaget blev det en galavecka som gav härlig energi till varuhuset inför hösten!

NK:s vd Henrik Andréasson.

Vilka nyöppningar kan vi se fram emot i höst på NK?
– Vi har välkomnat flera högprofilerade varumärken till NK under året, bland annat Totême, Ba&sh, Isabel Marant och nu senast Saint Laurent. I höst ser vi fram emot att Hermès kommer öppna sin första svenska flagship store hos oss på NK.

Modeskaparen Lars Wallin tog emot hederspris på årets NK Gala.

Vilka delar av kollektionerna från Hermès och Saint Laurent kommer vi att hitta på NK?
– Saint Laurent erbjuder ett brett urval från alla sina produktkategorier. Här finns ett urval av prêt-a-porter, accessoarer, skor, solglasögon och smycken för både kvinnor och män. Hermès kommer att ha ett mycket större sortiment på sin nya avdelning jämfört med hur det var på den mindre avdelningen de hade tidigare. Exakt hur sortimentet ser ut får vi återkomma till i samband med öppningen, men jag kan redan nu lova att det kommer vara värt ett besök.

Isabel Marant har nyligen öppnat på NK.
Och snart slår Saint Laurent upp dörrarna till sin nya butik.

Ni bygger om på nedre plan just nu – vad händer där?
– På NK:s nedre plan har nyligen ett nytt Skin Center med det senaste inom avancerad hudvård öppnat hos NK Beauty. NK Kök och Design har uppdaterat sitt sortiment och byggt om sin avdelning och hos NK Saluhall välkomnade vi i våras Olja & Oliv Deli som erbjuder klassiska delikatesser som ost, chark och pasta och de har dessutom färdiga luncher. Vi har flera nyheter på gång i Saluhallen, men det får vi återkomma till när allt är klart.

Hur har corona påverkat kundernas köpvanor och hur har ni på NK anpassat er efter dem?
– I våras, när Coronapandemin medförde hemarbete och isolering av riskgrupper, lanserade vi NK Hemleverans som en tillfällig tjänst för NK:s kunder. Tjänsten har varit mycket uppskattad men behövde av olika skäl tas bort i slutet av augusti. Under en kort övergångsperiod kan NK Bud lösa hemleverans, men snart kommer det att finnas en ny servicetjänst på plats.

Nu finns det senaste inom hudvårdsbehandlingar på NK.

Kommer vi att få se några nya restauranger i huset?
– 2018, när vi presenterade planerna för det nya NK, sa vi att varje våningsplan skulle få ett eget kafé, en bar eller restaurang. Mycket har hänt sedan dess och vi har öppnat italienska Positano på plan 2, Haga Schweizeri i Ljusgården och Art Bakery i NK Parkaden. Nere i nya Saluhallen erbjuder flera av aktörerna mat och dryck, bland annat Melanders, AG och det senaste tillskottet Olja & Oliv Deli. Nu har vi bara plan 1 kvar, där vi tittar på nya intressanta alternativ.

Close