Close

Internationellt mode i hemmiljö

Med nya butiken Simply Bollocks vill Nathalie Åkerlund ta det internationella modet till Östermalm. I våningen på Artillerigatan är allt till salu – även möblerna.

Några trappor upp på Artillerigatan 16 hittar man Simply Bollocks. Östermalms senaste modebutik där man hittar allt från ormskinnsmönstrade Toga-boots och Frame-jeans till exklusiva hudserum och skinnjackor från Stockholmsmärket Lxls.
– Simply Bollocks ska ha lite mer edge än andra butiker. Det kan lätt bli lite likriktat i Stockholm. Jag vill ta in märken som är stora i New York, LA och Paris, men som inte går att köpa i Sverige, som Pallas, Alison Lou och Maison Michel. Har drömt om att öppna butik i flera år, men har inte vågat satsa. Förrän nu, säger Simply Bollocks grundare Nathalie Åkerlund.

Nathalie Åkerlund

Det är inte bara sortimentet på Simply Bollocks som skiljer sig från det vanliga. Själva butiken ligger i en fullt inredd Östermalmsvåning – med sovrum, vardagsrum och kök – och fungerar även som showroom för Amelia Widells möbelmärke Melimeli.
– Amelias möbler och mina kläder kompletterar varandra på ett bra sätt. Att komma hit ska vara som att besöka en väninna och kika in i hennes garderob. Med skillnaden att allt som man ser går att köpa, säger Nathalie.

Simply Bollocks

I en tid då nätshopping är populärare än någonsin ställs allt högre krav på de fysiska butikerna. Utomlands finns det många exempel på butiker som är inredda som hem; The Apartment i Köpenhamn, Rossana Orlandi i Milano och Five Story i New York. Med Simply Bollocks kommer trenden nu till Östermalm.
– Folk längtar efter ett mer personligt bemötande. Man är trött på att shoppa exklusiva saker och inte få tillräckligt bra service. Till oss är man alltid välkommen – oavsett om man är ute efter ett par nya pumps eller bara vill ta en kopp kaffe. Det finns inget köptvång.

The Apartment

Varför heter butiken Simply Bollocks?
– Det kommer från att jag älskar ytliga ting som kläder, smink och smycken. Det är ju egentligen bara ”simply bollocks”, men väldigt härligt ändå. Och man behöver ju inte vara en ytlig person bara för att man gillar vackra saker.

Tycker du att östermalmsbor är lite fega klädstilen?
– Ja. Fast det har hänt mycket på bara några år. Fler vågar sticka ut, och klär sig för sin egen skull och inte för att andra ska tycka att de är fina. Och istället för att småshoppa satsar man på kvalitet.

Vem är den typiska Simply Bollocks-kvinnan?
– En självsäker kvinna som vågar synas och vet vad hon gillar. Men jag kan inte sätta någon ålder – det ska finnas något för såväl en tonårstjej som min 70-åriga svärmor.

Vilket är ditt favoritplagg i butiken just nu?
– Just nu gillar jag alla håraccessoarer från New York-designern Jennifer Behr. Turbaner och diadem med flor i olika färger som är perfekta för vårens alla fester.

Headwrap från Jennifer Behr

Nathalie Åkerlund
Ålder: 32.
Bor: Lidingö.
Familj: Maken André och femåriga dottern Leonie.
Gör: Driver nystartade Simply Bollocks på Artillerigatan 16. Butiken har drop in-öppet tisdagar 9-17 och söndag 12-16, samt vid tidsbokning.

3 Östermalmsfavoriter:

Restaurang Bardot
Min väninna Helena Ungh är restaurangchef där. Numera det enda stället jag går till – och där alla kompisar samlas. Ingmar Bergmans gata 2

Helena Ungh på Bardot

Fabrique
Deras kardemummabullar är det godaste jag vet. Humlegårdsgatan 9

Kampsportslabbet
Tränar boxning där två gånger i veckan. Eller försöker i alla fall. Kommendörsgatan 16

Close