Close

Klassisk tvål får ny kostym

Carolina Gahn har många strängar på sin lyra – barnboksförfattare och PR-proffs för att nämna några. Med PR-byrån Gahn Fishing har hon jobbat med kunder som Byredo, Rodebjer och Ett Hem. Men, det senaste varumärket att landa på hennes bord är i allra högsta grad en familjeangelägenhet.

Carolinas farfars farfars far – Henrik Gahn – var nämligen mannen som grundade det klassiska tvålmärket Gahns som nu re-lanseras och Carolina sköter marknadsföringen.

Den välbekanta tvålen – i synnerhet reptvålen – som är vegansk och tillverkad i Sverige lanserades först 1867 och får alltså nu en ny uppdaterad paketering.

Henrik Gahns AB, som Gahns hette från början, var en av de allra mest kända av de många industrier som verkade i Uppsala under industriepoken. Verksamheten startade 1867 och pågick sedan i drygt hundra år innan det såldes till Barnängen och sedan till Tradebanco, som än idag äger Gahns.

– Jag vågar påstå att många svenskar nog har starka minnen av Gahns reptvål som hängde i duschen hos farmor eller på landet när man var liten. Nu är det dags att damma av varumärket och visa upp de nya uppdaterade produkterna och förpackningarna, säger Carolina Gahn.

Close