Close

Lululemon öppnar butik och yogastudio

Det kanadensiska hälso- och yogamärket Lululemon har gjort sig kända för sina moderiktiga och tekniskt välgjorda träningskläder. I helgen öppnar de sin första butik i Norden, på Smålandsgatan 20 i Bibliotekstan.

Intresset för yoga har ökat explosionsartat i hela västvärlden. Att välrenommerade yogamärket Lululemon slår ner sina pålar på Östermalm är därför inte det minsta förvånade. I lokalen på Smålandsgatan ryms både träningsprodukter och en yogastudio där det kommer att hållas yogaklasser.

– En del av vår strategi är att bygga upp ett eget community där hälso- och träningsintresserade kan mötas, berättar Lindsay Claydon som är brand director för Lululemon i Europa och Mellanöstern.

Lululemon grundades i Vancouver 1998 och har i dag över 400 butiker runt om i världen. En viktig del i expanderingen har varit att samarbeta med lokala yogastudios och träningscoacher i de olika marknaderna.

– Vi öppnade vårt showroom på Riddargatan 2015 och sedan dess har våra lokala ambassadörer testat Lululemons produkter, gett oss feedback och hjälpt oss att nå ut till hälsomedvetna stockholmare.

Hur är svenskarnas syn på hälsa?
– 
Vi har märkt att ni är väldigt måna om att leva ett aktivt och hälsosamt liv och det är något vi känner stark samhörighet med.

Vilka produkter tror ni kommer gå hem hos stockholmarna?
– Eftersom vi just har lanserat en löparklubb ska det bli kul att få visa kunderna vår Speed up-linje. Där är samtliga produkter designade med löpning i åtanke.

Close