Close

Nya H&M-märket öppnar butik på Östermalm

Tidigare i vår avslöjade H&M att de skulle lansera Arket – ett helt nytt varumärke vars fokus ligger på tidlösa och enkla kollektioner med hög kvalitet och bra passform. I dag kom beskedet om att de på Östermalm under våren 2018 öppnar en 1 000 kvadratmeter stor flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 9.

– Det kommer att finnas produkter i ett brett prisspann, dock i ett något högre prissegment än H&M, med betoning på material, funktion och passform, berättade H&M:s vd Karl-Johan Persson vid lanseringen av varumärket.

Visionen för nya butiken är att skapa en modern marknadsplats där klädkollektioner för män, kvinnor och barn mixas med inredning för kök och hem. Östermalmare kan även i den första Sverigebutiken hitta ett café med nordisk meny.

– Vi är mycket glada över att H&M-gruppen väljer att öppna sin första svenska Arket-butik i kvarteret. Etableringen ligger helt i linje med vår vision att erbjuda den bästa mixen av internationellt och skandinaviskt mode och stärker Bibliotekstan ytterligare som Stockholms bästa shoppingdestination, säger Emanuel Westin, affärsutvecklingschef hos Hufvudstaden.

Den första Arket-butiken öppnar i London redan under sensommaren i år, och samtidigt lanseras online-handel. Därefter ska butiker etableras i Bryssel, Köpenhamn och München.

 

Close