Close

Premiär för svenska klädmärket The Cords & Co

Svenska klädmärket The Cords & Co, med butik på Stureplan, är först i världen med att skapa en kollektion enbart i manchester. Bakom företaget står grundarna till Happy Socks, Viktor Tell och Mikael Söderlindh. Designer Linnéa Bach Gärde och vd Omar Varts berättar om alternativet till denim.

Varför just manchester?
– Kollektionen handlar inte bara om själva materialet, utan också om den rika historien som finns kring manchester. Det är ett inkluderande och otroligt mångsidigt material, något inte så många är medvetna om, och det är just det vi vill visa på med denna kollektion. Vi har försökt se på tyget utifrån alla aspekter, både historiska och kulturella. Materialet har till exempel burits av både kungligheter och arbetarklass.

Ett samarbete med discokungen DJ Harvey kommer att lanseras under hösten

Beskriv höstens kollektion!
– Inspirationen kommer från Kaliforniens stränder, där hav möter strand. Vi har laborerat med olika tvättar, prints och broderier och såväl smal- som bredspårigt tyg. Genom att ta ganska klassiska siluetter och göra dem i manchester får man en uppdaterad look som känns spännande.

Varför valde ni just området kring Bibliotekstan och Stureplan?
– En del av filosofin i vårt företag är konceptet om högt och lågt. Därför passade det så bra med en butik på söder och den andra i ett mer high fashion-område. Butikerna har ett övergripande tema som är framtaget tillsammans med arkitektbyrån In Praise of Shadows, men varje butik är unik. Den på Stureplan 19 är större och mer dramatisk med eleganta och förfinade linjer och högt i tak medan den på Åsögatan 132 är mer rå.

The Cord & Co öppnar i dag sex flaggskeppsbutiker i New York, Paris, London, Los Angeles och Stockholm. I Stockholm hittar vi butikerna på Stureplan 19, samt Åsögatan 132.

Close