Close

Så ser den nya Chanel-butiken ut

Den som är sugen på en Chanel 2.55 behöver inte bege sig längre än till Birger Jarlsgatan numera. Den nya utökade Chanelbutiken har slagit upp portarna.

Stockholm tog ett stort steg upp i på modeskalan när Chanel öppnade på Birger Jarlsgatan 7 för tre år sedan. Sedan dess har butiken hunnit stänga ett tag, för att nu åter öppna de anrika portarna. Skälet till stängningen var att butiken skulle renoveras och utökas med ytterligare ett våningsplan.

När butiken öppnade igen förra veckan möttes besökare av två rymliga våningar på sammanlagt 300 kvadratmeter av exklusivt franskt mode. En stentrappa leder numera kunderna upp till en ljus skosalong, och i den nya butiken finns även ready to wear-kollektioner, smycken, skor och klockor.

Butiken är designad av New York-arkitekten Peter Marino som tolkat Chanels klassiska estetik med inslag av guld och svart – men också beige, korall och ljusblå. Butiken är också inredd med konst av Alisdair Cook, Peter Dayton och Andrei Molodkin för att understryka modehusets engagemang i konsten.

Close