Close

Susan Szatmáry x Bolon

Accessoardesigner Susan Szatmáry lanserar en kollektion väskor i limiterad upplaga i återvunnet material från Bolon. Bolon har de senaste åren experimenterat med sitt vävda material och samarbetat med en rad svenska och internationella kreatörer inom designindustrin. The limiterade kollektionen designad av Szatmáry kommer finnas tillgänglig på Bolon Lab Store, Birger Jarlsgatan 32, från 1 oktober.

– Jag ville skapa en mer hållbar kollektion. När jag lärde mig mer om Bolons historia, från produktionen i Sverige och att alla kollektioner innehåller återvunnet material, visste jag att jag ville använda det bästa italienska hantverket och blanda deras vävda vinyl med läder för att skapa en kollektion som håller hög nivå, säger Susan Szatmáry.

Världen är Susan Szatmárys arbetsplats. Hon har arbetat för några av världens absolut främsta designers, däribland Alexander McQueen, Celine, Elie Saab och Paco Rabanne. Tidigare i år tilldelades hon priset Årets Accessoardesigner av svenska ELLE  för sina feminina och exklusiva produkter under eget namn.

– När Susan kontaktade oss och berättade om idén att tillverka väskor av vårt återvunna material kändes det rätt från första stund. Då vi har hållbarhet i vårt DNA och inspireras av unga kreatörer och deras visioner kände vi att detta samarbete var ett måste. Det är fantastiskt att se vårt vävda golvmaterial förvandlas till väskor i händerna på italienska hantverkare, säger Annica Eklund, kreativ chef, Bolon. 

Kollektionen består av den klassiska clutchen Port Doré (950 euro) och säsongens senaste modell, Saint Paul (450 euro), en mjukare väska med kedja. De unika väskorna samt matchande halsband och örhängen finns att köpa på susanszatmary.com. 

Close