Close

Toffla med stil

Sofia Jansson och Ludvig Lindberg, duon bakom nystartade Inabo skapar inneskor med hög modegrad.
 
Sofia Jansson var trött på sina fårskinnstofflor men hittade inga snygga alternativ. Att gå runt i små ballerinas hemma kändes inte naturligt. Så med en vag idé om att skapa snygga inneskor började Sofia – som jobbat på modemärken som Alexander Wang i New York och Stutterheim i Stockholm – skissa på en affärsplan. Det blev startskottet till Inabo.
– Jag ville att tofflorna skulle kännas dressade men inte för pretto, förklarar hon.

Hennes kille Ludvig Lindberg arbetade som affärsjurist och ”engagerades ofrivilligt” i arbetet med affärsplanen.
– Ganska snart märkte jag att det var roligare att åka till Portugal och prata skotillverkning än att sitta och skriva avtal. Så nu jobbar vi båda två med Inabo, förklarar han.

Tofflorna – i mocka eller skinn – produceras för hand i en liten by utanför Porto. Grundidén är en bekväm sula kombinerat med en riktigt snygg topp. Paret designar modellerna ihop.
– Vi kommer bra överens eftersom ingen av oss är utbildad designer, det finns helt enkelt ingen prestige, förklarar Sofia.
  Tofflorna är ju väldigt stilrena. Skulle ni kunna bära dem på bröllop?
– Jag hade nog kunnat göra det, säger Ludvig. Eller åtminstone på middagen kvällen före, kanske inte kyrkan.
– Idén är att tofflorna ska vara så pass sköna att man vill ha dem jämt hemma, men också så pass snygga att man ska vilja ta med sig dem när man går bort, förklarar Sofia.

Tofflorna säljs på Inabo.se men man kan också testa och köpa dem i märkets showroom på Styrmansgatan 31.
– Vår första kollektion kom i december och tanken är att produkterna ska säljas i selektivt utvalda butiker runt om i världen, säger Sofia.

Vilken modell kommer gå hem bland östermalmarna tror ni?
– På herrsidan påminner våra bruna slowfer i mocka om de skor många män på Östermalm har, de blir liksom en naturlig övergång när man kommer hem. Den mer vågade testar de blåa mockatofflorna, säger Ludvig.
– Och på damsidan är våra slider i ormskinn den absoluta storsäljaren än så länge, avslutar Sofia.

 

Close