Close

Totême öppnar sin första butik – på Östermalm

Det hyllade svenska modemärket Totême öppnar sin första fysiska butik. Snart fylls östermalmarnas garderober med trendsäkra, minimalistiska plagg.

Svenska Totême har sedan starten 2014 varit en framgångssaga. Den skandinaviska avskalade stilen blev snabbt en favorit hos den internationella modeeliten. Alicia Vikander, Kate Bosworth och Sienna Miller är bara några exempel på välkända ansikten som flitigt bär kläderna.

Stilen kan beskrivas som en kombination av klassiskt amerikanskt sportmode och europeisk minimalism. Genomgående för samtliga kollektioner är att den moderna kvinnan har fått stå som inspiration.
– Jag inspireras av kvinnor jag möter i vardagen. Det är det hela Totême handlar om. Hur klär hon sig? Hur rör hon sig? Vad är hon i behov av? Det är viktigt för oss att vi lär känna den här kvinnan, säger Elin Kling.

Förra året bestämde sig grundarna, paret Elin Kling och Karl Lindman, för att flytta tillbaka till Stockholm. I samma veva öppnade de en designstudio på Tegnérgatan. När modemärket nu tar steget till att öppna en fysisk butik har man stora ambitioner:
– Vi har ägnat mycket tid åt att analysera och definiera vad som skapar en modern och inspirerande kundupplevelse, säger Elin Kling och berättar att Biblioteksgatan var det självklara valet.

Den nya butiken öppnar under 2019 på adressen Biblioteksgatan 5. Den 225 kvadratmeter stora butiken kommer vara fördelad på två plan och rymmer även showroom och kontor.

Close