Close

10 tips för påsken på Östermalm

Det blir en ovanlig påsk i år. Många har fått ställa in semestrar och besök till släktingar och förbereder sig nu för en påsk hemma på Östermalm. Men misströsta ej, våra restauranger och butiker är väl förberedda och erbjuder allt man kan önska för ett fint påskfirande i hemmets lugna vrå.

De allra flesta av våra restauranger och butiker har dessutom anpassat erbjudanden och service efter den rådande situationen, och har såväl hemleveranser som möjlighet till betalning utanför butikerna. Någon som till exempel ska ägna hela påsken åt att se till att Östermalmsborna får den bästa chokladen man kan önska är Linda Ardebäck, ägare av Ejes Choklad.
– Inget är sig likt för någon… Det är så klart en knepig situation när vi normalt brukar ha fullt med kunder och långa köer, och nu vill ingen stå nära varandra. Så vi har blivit tvungna att vidta åtgärder, max 3 st kunder i butiken samtidigt, hemleveranser och nu under nästa vecka kommer vi även att duka upp utomhus och sälja färdiga förpackningar och påskägg med mera.
Även på Lisa Elmqvist, som knappt hade hunnit öppna disken i nya Hallen när coronautbrottet slog till, har man anpassat sig till situationen för att bättre kunna serva sina kunder under påsken. Till exempel erbjuder man hemleverans och arbetar med kirurghandskar bakom disken.
– Det började så fantastiskt bra efter öppningen, och efter en dryg vecka gick proppen ur. Även om det inte är mycket kunder i Hallen så har butikerna klarat sig ganska bra. Det är värre för restaurangverksamheten men vi har en hel del gäster och det får vi vara tacksamma för, säger Ulf Elmqvist.
Vi har sammanställt 10 stopp, fysiska eller digitala, för att denna annorlunda påsk trots allt ska fyllas med god mat, påskdekorationer och gemenskap.

Ejes Choklad
Erbjuder leveranser över hela Sverige just nu, och kommer även att ha försäljning utomhus för att underlätta för alla. Missa inte de traditionella tittäggen. Äggen är unika och görs för hand. Inget är det andra likt.

Italienska påskägg och massor med annat gott hos Karla Frukt.

Karla Frukt
Erbjuder hemleverans och har, speciellt till högtiden, tagit fram ett påskägg med italienska designern Elena Salmistraro som fyllts med Blommans påskblandning. Missa inte heller de fantastiska italienska påskäggen i choklad – högtiden till ära fyllda med en överraskning.

Hemleveranser från Lisa Elmqvist.

Lisa Elmqvist
Erbjuder hemleverans och har uppdaterat sin e-handel på www.lisaelmqvist.se Det går också bra att ringa eller mejla sin beställning så kommer personal ut och tar betalt med kort eller Swish.

DoMa
Erbjuder påskkorgar fyllda med påskris, hemlagade geléhallon, kola, tryfflar och praliner. Dessutom innehåller korgen pyssel som till exempel ett påskquiz, påskägg med färgpennor m m. Först till kvarn på DoMa!

Färdiga påskpåsar från Stockholms matmarknad.

Stockholms Matmarknad
Stockholms Matmarknad erbjuder färdigpackade påskpåsar med allt från skagenröra och Västerbottenostpaj till lammprinskorvar och gubbröra. Man kan också välja att plocka ihop sin egen påse alternativt slå till på påskmenyn som hämtpåse.

Betsy Sandberg i Östermalmshallen
Kör hemleverans. Har egengjord choklad och glass och kommer även att erbjuda speciella påskpraliner.

Vackert pynt hos Fogelmarck.

Fogelmarck
Svenskt handmålat påskpynt och massor med fina dekorationer till hemmet i påsk.

M.Seger kött och ost i Östermalmhallen
Obligatoriskt stopp inför högtider. Här finns de egenstoppade korvarna, lammet och ostarna som sätter guldkant på påskbordet.

Blomster i alla påskens kulörer hos Petit Marché.

Petit Marché
Kika förbi den lilla blomstrande kiosken på Karlavägen för att inhandla påskris och blommor till hemmapåsken. Det går utmärkt att betala utanför kiosken om man vill undvika att gå in.

Androuet ostbutik
Ett paradis för alla ostälskare. Hemleverans erbjuds varje helgfri torsdag inom Stor-Stockholm. Se butikens instagramkonto för uppdateringar och erbjudanden om hemleverans.

Close