Close

5 höjdpunkter på Östermalm under Stockholm Design Week

Det är den där tiden på året när branschfolk, arkitekter, formgivare och formentusiaster från hela världen samlas i Stockholm. Här är 5 höjdpunkter på Östermalm under Stockholm Design Week.

Mattias Stenberg c/o Stockholms Auktionsverk
4–9 februari, Stockholms Auktionsverk, Nybrogatan 32
Arkitekten och formgivaren Mattias Stenberg tar sig an design med ett holistiskt perspektiv, förenar arkitektmiljöer med den mänskliga formen och får massproducerade objekt att kännas taktila och handgjorda. Utställningen och auktionen rymmer 120 verk som gjorts exklusivt för denna utställning.

Adjectives på Bukowskis
Bukowskis, Berzelii Park 1
Tisdag – Fredag 4 – 7 februari, kl 11 – 18, lördag 8 februari, kl 11 – 16

En fysisk upplevelse baserad på interaktion och möten mellan utrymmen, material, ljus, färg, objekt, känsla och kontraster. Utställningen Adjectives började som ett samtal mellan Note Design Studio och Bukowskis.
Hur skulle det se ut om Note utformade en fysisk kuliss till konstverk och designobjekt som Bukowskis förmedlar, i syfte att skapa ett annat perspektiv och vinkling på hur man vanligtvis kurerar konstföremål? Resultatet kan du se på Bukowskis i veckan.

Magniberg på Teatergrillen
Nybrogatan 3
Hela designveckan under restaurangens öppettider

Magniberg gör ett gästspel på Teatergrillen med sin nya bäddkollektion Fantasy, och med ambitionen att utforska gränslandet mellan inredning och mode. Magiska installationer utlovas i en minst lika magisk miljö.

Öppet för allmänheten på Stockholm Furniture & Light Fair
8 februari kl 10–18
Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande event för skandinavisk design i form av möbler och belysning. Mässan hålls 4 till 8 februari på Stockholmsmässan. Lördagen den 8 februari öppnar Stockholm Furniture & Light Fair för allmänheten och ger alla möjlighet att se de nyaste produkterna innan de landar i affärerna.

A Place to Talk live på Alma
4 februari, kl 18, Alma, Nybrogatan 8
Alma arrangerar ett liveevent från De La Espadas podcastserie A Place to Talk under Stockholm Design Week. De La Espadas grundare Luis De Oliviera håller i debatten som kretsar kring design och kultur historiskt och framåt. Eventet hålls i baren på Alma.

Close