Close

5 måsten i oktober

Hösten har anlänt. Kyliga, mörka eftermiddagar och kvällar tillbringas bäst på puben, ätandes soppa eller på teater. Ta del av vår oktoberguide och låt dig inspireras. 


1. Ät: Soppa i bröd på Mormors Kök, en polsk klassiker som även är Östermalms mest värmande rätt. Soppa på mejramskorv, kokt ägg och karljohansvamp. Serverat i en urkarvad brödlimpa, ett måste i höst.
Sibyllegatan 47 mormorskök.se

Foto: Carl Thorborg

2. Se: Egenmäktigt förfarande på Maximteatern. Lena Anderssons mästerverk regisseras av Eva Dahlman. Snabb och mörk, men rolig komedi om kärlekens makt.
Karlaplan 4, maximteatern.com

3. Delta i: Quiz Night på Tudor Arms. Stans bästa quizkväll är tillbaka efter sommaruppehållet. Samla trupperna, ring för att boka en plats och börja plugga inför livliga höstkvällar på Tudor.
Grevgatan 31, tudorarms.com

4. Svettas på: Nyöppnade Rawhouse Calisthenics ligger på en av nedre Östermalms mysigaste gator, Grev Magnigatan. Innanför dörrarna är det dock allt annat än mysigt. Effektiv styrketräning som leds med järnhand av mästaren Anderson Zapata.
Grev Magnigatan 17a, rawhouse.se

5. Upplev: Sara Wallgrens verk Anchor and Relay på Belenius galleri. Konsthistorikern Thomas Millroth om känslan i Sara Wallgrens konstverk: ”De har en uttalad materialitet. Jag tänker på funktionella konstruktioner vackert snickrade i trä. Och blyerts; teckningarnas uppdelade ytor fyllda av timmar, tecknade till ett immer.”
Ulrikagatan 13, belenius.com

Close