Close

Alma öppnar biografen Park i ny skepnad

Den klassiska biografen Park slår upp dörrarna igen. Efter att ha stått öde i två års tid återuppstår den under namnet Alma’s Park.

Det är medlemsklubben Alma – känd för sitt coworkingkontor på Nybrogatan – som står för den nya regin av biograf Park. Den historiska foajén kvarstår, men antalet platser sjunker från 700 till 400 samtidigt som en bar byggs i salongen. Tanken är att det ska bli en plats för filmvisningar, seminarium, events och livemusik. Filmrepertoaren kommer sträcka sig från storfilmer till europeiska klassiker.
– Det är närmast himlastormande att få ta över en så fantastisk miljö. Jag drömmer om att se och höra Nils Frahm sitta och spela, eller kanske en dansuppsättning av Alexander Ekman. Eller helt enkelt bakisbio, att titta på Hajen och dricka Bloody Mary, säger Sara Kokk.

Biografen kommer visa filmer från hela världen, allt från storfilmer till härliga gamla klassiker. Almas Park ska bli Stockholms premiärbiograf för film, säger Sara Kokk och tillägger:
– Vi har möjlighet att premiärvisa filmer på Park och sedan avsluta kvällen med fest på Alma på Nybrogatan.

Redan under hösten 2019 smygöppnade Almas Park under Stockholms Filmfestival och ambitionen är att fortsätta samarbeta med filmfestivaler, men också att erbjuda biobesökare det lilla extra till filmvisningarn.
– Vår vision bakom varje filmvisning är att alltid addera en upplevelse till filmen, allt från samtal efter filmvisningen till att vi skräddarsyr mat och dryck som passar till filmen, säger Sara Kokk.
Fredrik Carlström – creative director och medgrundare på Alma – förklarar vidare:
– Ambitionen är att skapa en ny scen för kultur och kreativitet i Stockholm. På kvällarna kan det vara filmvisning men även poesiuppläsningar, spoken word, livemusik och mycket mer. Och på dagtid kan lokalen användas för föreläsningar, seminarier, utbildningar och liknande.

Close