Close

Än blomstrar det på Petit Marché

Foto: Johan Nilsson/Lagerlings.

Östermalms tjusigaste blomsterkiosk heter utan tvekan Petit Marché. Trots att läget är som det är så ser den lilla oasen på Karlavägen till att vi får vackra blommor till påsk. Vi har pratat med en av ägarna, Lena Alfonso.

Hej Lena! Hur kommer påsken att skilja sig åt detta år jämfört med andra år?
– Det kommer bli en ovanlig påsk med många som firar i stan. Det är vår första påsk och vi hoppas så klart på fint väder och många besök i kiosken.
Vad säljer bäst just nu?
– Påskris är en riktig storsäljare.

Hur har ni känt av och hanterat coronaläget?
– Under denna speciella tid som vi befinner oss i ser vi ett ändrat köpbeteende. Tidigare sålde vi mycket blommor när folk var på väg hem från jobbet eller skulle bort på middagar. Nu när de flesta jobbar hemifrån kommer många ner mitt på dagen för en fika och passar då på att köpa med blommor hem. I butiken är vi noggranna med hygienen, och desinficerar regelbundet de ytor som kunderna kommer i kontakt med, och vi erbjuder även handsprit. De som inte vill komma in i kiosken har möjlighet att betala utanför, vilket många äldre väljer att göra. Vi uppmanar också våra kunder att hålla avstånd till varandra och helst att man väntar utanför på sin tur.
Vad ska du själv göra i påsk?
– Jag ska fira påsken med min familj. Jag ser också fram emot att vårstäda mitt växthus och börja planera mina odlingar.
Vad ska man absolut inte vara utan på påskbordet?
– Vackra blommor!

Close