Close

Årets auktionshus: Bukowskis

Grattis Louise Arén, vd på Bukowskis! Hur känns det att bli framröstad som Årets auktionshus av Östermalmsborna?

– Fantastiskt! Det är alltid roligt när det arbete vi gör både uppmärksammas och uppskattas. Bukowskis har varit en betydande del i Stockholms kulturliv i över 150 år och vi kommer fortsätta erbjuda det bästa av det bästa inom konst och design för många generationer framöver. Vi vill rikta ett varmt tack till alla som röstat på Bukowskis.

Louise Arén, vd på Bukowskis.

Vad tror ni framgångskonceptet är för Bukowskis?

– Kvalitet, kunskap och inspiration i samklang med en framgångsrik modern och digital transformering av hela vårt erbjudande. Bukowskis når idag tillsammans med våra ägare Bonhams en global marknad med miljontals kunder via gemensamma digitala plattformar och auktionshus i Stockholm, Köpenhamn, London, Paris, New York, Los Angeles, Hong Kong och Sydney.

Hur ser trenden på andrahandsmarknaden ut just nu? Vilka objekt efterfrågas mest?

– Toppverk når rekordpriser! Vi ser en stor efterfrågan på verk som innehåller intressant proveniens och uppmärksammats internationellt eller i separatutställningar, såsom verk av Jim Nutt, Barbro Östlihn, Nathalie Djurberg & Hans Berg. Liksom våra mest folkkära konstnärer såsom Isaac Grünewald och Sigrid Hjertén. Intresset för Axel Einar Hjorth, Josef Frank och Estrid Ericson är fortsatt stort och via våra plattformar online når vi en medveten köpgrupp som ser både till design och hållbarhet.

Om ni skulle ge 3 tips till en auktionsamatör – vilka?

– Besök vår site för nya föremål varje dag och se våra visningar antingen live eller online. Det är ett unikt tillfälle att se det bästa inom konst och design, innan föremålen tar plats i nya hem och samling- ar. Köp med hjärtat, men det bästa du har råd med i en konstnärs eller formgivares produktion. Ladda ned Bukowskis app och missa inte en helt ny feature där du kan se hur konsten ser ut i ditt hem i rätt skala, med hjälp av AR direkt i telefonen.

Bukowskis

Vilken av årets försäljningar/objekt har känts lite extra kul?

– Det är alltid roligt när vi uppnår nya världsrekord, såsom det för Isaac Grünewalds magnifika verk, ”Kungsträdgården, i solgasset”, som under våren såldes för 8,9 MSEK. En annan konstnär som välförtjänt fått mer uppmärksamhet de senaste åren är danska surre- alisten Elsa Thoresen, vars verk såldes för 1,8 MSEK – också det ett nytt världsrekord.

Vad får man inte missa på Bukowskis avslutande auktion Impor- tant Winter Sale?

– Det fina med just denna auktion är den eklektiska blandningen av klassisk konst, antikviteter, silver och smycken till samtida grafik och internationella moderna mästerverk. Vi vill välkomna alla som kan att se visningen live i våra lokaler vid Berzelii Park eller online för att inspireras av hur samtida, moderna och klassiska föremål tillsammans kan skapa en intressant och högst personlig interiör. Det är årets största auktion i Norden för Fine Art med besökare och budgivare från hela världen.


ÖVRIGA NOMINERADE:

Uppsala Auktionskammare

Stockholm Auktionsverk

Kaplans Auktioner

Sotheby ́s

Close