Close

Årets café: Clemedt Dunér

Stort grattis Alexandra! Du driver Clemedt Dunér tillsammans med Charlotte Clemedtson och er stjärnbagare Cynthia – vad gör er till vinnare i år tror du?

– Tack! Det är ett så fint pris! Flera av våra egna favoritkaféer var med i den här kategorin så vi blev verkligen jätteglada när vi vann. Vi värderar kundmötet väldigt högt och har en nära kontakt med våra kunder och många stammisar. I och med att vi är så nära våra kunder kan vi ofta lyssna till deras önskningar och tankar om sortimentet. Och så har vi ju jättegoda bakverk!

Alexandra Dunér driver Clemedt Dunér tillsammans med Charlotte Clemedtson.

Vad brukar önskas av kunderna?

– Vi försöker följa säsongerna med råvaror, så ofta frågar kun- derna efter bakverk som tidigare varit i säsong. Till exempel våra chokladbullar som vi har nu på hösten, eller rabarberbullarna som vi brukar ha på senvåren.

Vilken är er bästsäljare?

– Det är mandelkanelbullen och kemlorna (kanelbulle och semla i ett) när det är säsong. Mandelkanelbullen är galet god och fylld med mandelmassa.

Vad var det som gjorde att ni öppnade just på Värtavägen?

– Vi letade lokal på både Gärdet och Östermalm och när vi såg den här lokalen kändes den självklar. Det är en mysig liten lokal nära både natur och stad. Vi kände också att den här delen av Gärdet saknade ett litet lokalt bageri där man kan kika förbi på en kaffe och nybakad bulle.

Stjärnbagaren Cynthia i bakeriet på Värtavägen 31.

Vad kan vi förvänta oss för nyheter under vintern/våren?

– Den 18 november börjar vi med saff- ransbullarna. I år kommer vi också göra saffranskemlor – en hybrid på semla och saffransbulle!

Finns det några planer på att öppna fler bakerier?

– Inget konkret just nu men det är absolut en dröm vi har!

Hur ska ni fira?

– Vi ska skåla i bubbel!


ÖVRIGA NOMINERADE:

KMK, Strandvägen 56

À La Lo

Stora Bageriet

Fosch Artisan Pâtisserie

Close