Close

Årets entreprenör: Hedda Spendrup

I höstas slog Hedda Spendrup äntligen upp dörrarna till sitt efterlängtade restaurang/bryggeri Omaka. Och redan nu är Sveriges just nu mest spännande bryggare även den entreprenör östermalmarna har ögonen på.

Grattis Hedda! Hur känns det att vinna Årets Entreprenör?
– Det känns helt ofattbart! Jag blev så glad över att bli nominerad och kunde aldrig ens drömma om att vinna, väldigt kul. Tack!

Ni fick flytta fram öppningen av Omaka några månader, hur kändes det när ni äntligen fick öppna?
– Det var en helt overklig känsla. Att ha gått runt i de tomma lokalerna i 5 år och sedan äntligen få se dem fyllas av människor som njuter, äter och dricker var rörande. När jag sedan också har pratat med gäster som säger att det är så trevlig stämning, inbjudande och varmt så blir jag ännu lyckligare för det är precis det vi alltid har strävat efter.

Vilken öl har fått mest kärlek på Omaka sedan öppningen?
– Jag tror att det är Peppar Peppar som är en lager med mängder av passionsfrukt samt två olika pepparsorter, Voatsiperiferi och Kubeb. Den är syrlig, frisk och fruktig men pepparn ger en annan dimension som gör ölet perfekt till syrligare, friskare rätter som till exempel kinesiska eller thailändska smaker.

Vilken är din egen favoriträtt på menyn?
– Det är nog vår hamachi med wasabi, soja och dragon. Den är så syrlig och frisk och spännande på samma gång och passar perfekt till Peppar Peppar!

Vilka andra restauranger och vin- och ölbarer besöker du helst på Östermalm?
– Jag skulle säga att Schmaltz är en favorit, Coco & Carmen är ju också underbar. På ölfronten är det nog Mikkeller, älskar smörrebröd och öl.

Vad är det främst som driver dig?
– Det som driver mig mest är att skapa något som människor kan njuta av. Att få vara en del av lyxen i deras vardag och kunna skapa smaker som förvånar och gläder andra.

Varifrån hämtar du din inspiration ifrån?
– Mycket från mat! Jag älskar själv att gå ut och äta och prata med kockar och dryckeskunniga för att förstå hur de använder råvaror och hur de tänker.

ÖVRIGA NOMINERADE:
• Linn Thulin, BodyBuddy
• Caroline Hamrin, Arkivet
• Elsa Bernadotte, Karma
• Jennie Palm Johansson & Jenny Malmström, The JJungle

Close