Close

Årets frukostställe: Nybrogatan 38

Nybrogatan 38 som är östermalmarnas favorit i år. Teddi Åström är restaurangchef, och vet att hårt jobb, glöd och passion ligger bakom en perfekt frukost.

Stort grattis till vinsten! Vad beror den på tror du?
– Hårt jobb, glöd och passion! Vi gillar service och är noga med att ligga i framkant och göra saker för gästen så att det verkligen känns, oavsett om man är stammis eller ny gäst. På Nybrogatan 38 ska det kännas varmt, härligt och omfamnande – både servicen och menyn.

Vilka nyheter på menyn kan vi vänta oss framöver?
– Vi har en levande meny så det kommer nyheter hela tiden. Men de är hemliga tills de hamnar på menyn. Några finns alltid kvar som till exempel gröten. Men vi har börjat med nya drycker som matcha latte och golden milk. Vi har en kock som gör egna kryddblandningar till dryckerna.

Vilken frukosträtt är mest populär just nu?
– Havregrynsgröten är populär – den ena serveras med äppelkompott och skummad mjölk, och den andra med plommonkompott, hasselnötter och skummad havremjölk.

Vad gör en bra frukost på restaurang?
– Det man verkligen vill åt är att få en proffsigt gjord frukost med mycket hjärta. Den ska vara gjord från grunden och ha den där extra dimensionen som man inte får till själv hemma.

Var har du fått din bästa frukost någonsin – förutom på Nybrogatan?
– På Mandarin Oriental i Bangkok. Det var en bred meny med massa härliga grejer.

Var på Östermalm äter du helst själv?
– Paraden är alltid trevligt, men jag gillar att prova nytt. I den här branschen vill man gärna se vad alla andra sysslar med.

ÖVRIGA NOMINERADE:
• Pepstop
• Broms
• Ingrid
• Bullar&Bröd Stenugnsbageri

Close