Close

Årets galleri: Anna Bohman Gallery

Vi säger grattis till Anna Bohman som för andra året i rad driver östermalmarnas favoritgalleri – Anna Bohman Gallery på Karlavägen.

Grattis Anna! Du tar hem priset som Östermalmbornas favoritgalleri även i år. Vad är hemligheten?
– Tack! Det känns jättekul. Anledningen till vinsten är nog att jag idag har många som på olika sätt följer galleriet vilket vi hoppas beror på att de tycker att vi har spännande utställningar med intressanta konstnärer. Det är alltid svårt att säga vad hemligheten är, men att tycka om att jobba aktivt varje dag är nog en av mina i alla fall.

Vilka utställningar i Stockholm får man absolut inte missa framöver?
– Själv ser jag mycket fram emot Rita Lundqvist, som ska ha utställning här på galleriet i februari. Och jag ser även fram emot att se Bruno Knutman på Galleri Magnus Karlsson i januari. Jag har faktiskt själv en målning av honom hemma.

Vilka gallerier besöker du själv gärna?
– Galleri Magnus Karlsson på Fredsgatan 12! Magnus är alltid trevlig och gör spännande utställningar.

Vilka unga konstnärer bör man hålla ögonen på just nu?– Man ska ha ögonen på Anders Sunna som är med i många sammanhang just nu. Bland annat Sydney Biennalen i år, han har visat på Moderna Museet, Göteborgs konsthall och ska vara med i Venedigbiennalen 2022.

Vilka trender ser du just nu på Stockholms konstscen?
– De är svårt att se någon tydlig trend. För egen del kan jag egentligen inte se att jag har påverkats så negativt av pandemin. Jag stängde några månader i våras men sedan har det rullat på som vanligt med fler besökare än före pandemin. Det känns som om folk har mer tid att komma förbi nu.

ÖVRIGA NOMINERADE:
• Arsenalsgatan 3
• Carling Dalenson
• Andréhn-Schiptjenko
• Galerie Forsblom

Close