Close

Årets konstgalleri: Anna Bohman Gallery

Östermalm har tagit över stafettpinnen som stans bästa konststadsel från Vasastan. Och i den tuffa konkurrensen har ni röstat fram ett ungt galleri som det allra främsta. 

Grattis Anna Bohman! Du är ju grundare till galleriet, varför tror du att ni står som vinnare just i år?
– Tack! Det känns jättekul! Jag är glad över att ha förmånen att arbeta med spännande konstnärer, tillsammans har vi gjort bra utställningar som har uppskattats. Jag försöker även hålla en aktiv dialog om vad som händer på galleriet med mina kunder och besökare – även via sociala medier där galleriet nu har fått många följare.

Hur mår Stockholms konstscen idag?
– Konstbranschen följer nog den allmänna konjunkturen, men Stockholms konstscen ser ändå ut att må bra. Stockholm har ett utbrett konstliv med många aktörer så som gallerier, museer och konsthallar. Dessutom finns det många konstintresserade och aktiva privatpersoner som tycker om att se konst samt följa konstnärer och gallerier.

Vilka kollegor besöker du oftast och helst?
– Anna Persson på Arsenalsgatan 3 och Magnus Karlsson på Galleri Magnus Karlsson på Fredsgatan 12. Och naturligtvis även Bohman-Knäpper!

Vilka unga svenska konstnärer bör man hålla ögonen på?
– Alla unga konstnärer jag jobbar med ska man hålla ögonen på. Just nu har Oskar Hult en utställning på galleriet fram till den 1 december. Oskar fick Fredrik Roos stipendium 2017, vilket är ett av Sveriges största konststipendier. Så, den tycker jag man ska se.

Övriga nominerade:

Galerie Forsblom

Arsenalsgatan 3

CF Hill

Andréhn-Schiptjenko

Close