Close

Årets långlunch: Milles

Långluncher, det vill säga en måltid som inleds mitt på dagen och fortsätter ända in på kvällen, blir alltmer populära. I Östermalmarnas val har ni röstat fram den restaurang som passar absolut bäst för ändamålet. 

Emma Eliasson, servitris på Milles, hur känns det?
– Jätteroligt! Det här har vi kämpat för.

Vad gör Milles till det perfekta stället för långlunch?
– Lokalen i sig är lagom stor för att ha koll på alla gäster, och då tänker jag även ur gästens perspektiv. Musiken är bra och alltid anpassad efter vilka som är i lokalen. Vi sätter stämningen efter människorna som är här och hjälps åt att göra låtlistorna.

Det känns som konceptet ”lunch utan slut” bara växer, stämmer analysen?
– Ja, det har hänt något de senaste åren. Det är också mer kutym att dricka vin under dagtid numera, precis som i övriga Europa. Det är accepterat att ta ett glas vin på fredagslunchen och sitta kvar en timme extra.

Vilka är det som långlunchar hos er?
– Kockar från andra restauranger, mäklare, jurister, stammisar och deras barn och barnbarn. Nu kommer det många nya gäster också tack vare de influencers som brukar besöka oss.

Vilken är den perfekta långlunchmaten?
– Vanligast är nog vår kalvschnitzel, Kyckling Paillard och råbiffen. Många uppskattar också att vi har äggrätter hela veckan. Och vi får inte glömma våra bartenders. Vi har Stockholms bästa cocktails.

Vad bör man dricka till en långlunch?
– En cocktail, Bloody Mary och skumpa.

Övriga nominerade:

T/Bar

Kommendören

Hillenberg

Taverna Brillo

Close