Close

Årets profil: Björn Frantzén

Björn Frantzén, grundare och ägare.

Hur har året varit?
– Bra. Jättebra. Astoria har fått ett jättefint emottagande och teamet har varit jättebra – och gästerna har varit grymma. Vi öppnade ju när det var restriktioner så vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta.

Hur känns det att bli Årets profil på Östermalm?
– Jättekul. Det är mycket östermalmare här på Astoria, och det är viktigt för man ska aldrig underskatta sitt närområde. Hade vi bara haft internationella gäster på Frantzén så hade vi aldrig haft fullsatt under en pandemi – vilket vi har haft

Du bor själv på Östermalm. Vad är det bästa med stadsdelen?
– Östermalm är lite som Chelsea eller Mayfair i London. Det är lugnt och skönt och med gångavstånd till allt. Och så är det nära till grönområden. Det är en härlig stadsdel.

På tal om London så öppnar du restaurang där nästa år. Berätta!
– Vi öppnar högst upp på Harrod´s – den enda takterrassen i Mayfair. Vi ska göra Harrod´s flagship-restaurang som blir ett nordiskt-asiatiskt lyxbrasseri. Det blir en stor restaurang, 300 kvadratmeter, med hiss från gatan.

Vad kan vi vänta oss för nyheter på menyn på Astoria framåt?
– Just nu väntar vi in den första tryffeln från Périgueux! Vi ska göra smörbakad piggvar med vårt japanska ris, smörsås, kanske med calamanci, brynt smör och hyvlad svart tryffel. Jag lagade mixed grill till några vänner och lade upp på instagram häromveckan och fick en massa frågor om när man kunde beställa den. Så nu ska vi nog göra nån version på den. 

ÖVRIGA NOMINERADE:
Nathalie Schuterman
Per Schlingman
Carolina Neurath
Anders Hansen

Close