Close

Barrys Bootcamp till Stockholm

Barry Jays träningskoncept är lika populärt bland Hollywoodeliten som högpresterande atleter och har spridit sig världen över sedan starten 1998. Från och med augusti kan även svenska träningsentusiaster prova på Barrys Bootcamp i det utökade Mood-kvarteret.  Johan Nilsson, som är vd för den svenska satsningen, berättar varför den här träningsformen kommer att bli östermalmarnas nya favorit.

Barry Jay

Efter slitsamma år som skådespelare på Broadway i New York flyttade Barry Jay, med hopp om en sundare livsstil, till Los Angeles i mitten av 80-talet. Hans dröm var att bli låtskrivare men istället halkade han snabbt in på gymcirkeln i Hollywood och blev så småningom personlig tränare. 1998 startade han Barrys Bootcamp.

Varje deltagare får en egen station

Johan Nilsson provade Barrys för första gången i London för två år sen. Passet gav honom en kick som han aldrig hade upplevt tidigare och det var förälskelse vid första intervallen. Då ska det sägas att Johan har varit i branschen i över tio år och provat på det mesta som går att hitta i träningsform.
– Jag tycker att allt sammanfattas bra i vårt signaturpass. Du får minst 25 minuters löpning på ett eget band, och lika mycket styrketräning. Allt i en häftig och inspirerande nattklubbsmiljö. Världen som vi skapar och går in i under passen resulterar i en motivation hos deltagarna som jag aldrig har sett tidigare, berättar Johan.

Träningen är uppdelad under veckan. Från måndag till fredag sätts varje dag en muskelgrupp i fokus, men under helgerna är det helkroppspass som gäller. Bootcamp har lika mycket att göra med det som kretsar kring själva träningen som det faktiska passet.

– Känslan av att för en stund ingå i en grupp likasinnande personer, i en eftertänksamt dekorerad lokal med energigivande musik och en hängiven tränare är helt unik. Din shake beställer du innan passet och serveras när du är klar i behållare med ditt namn på. I butiken finns allt du behöver för att köra igång. Hela processen är smidig och känns bara så rätt. Alla mina tränarkollegor som provat på Barrys är helt sålda.

Från vänster: Rasmus Ingerslev (Styrelseordförande), Kevin Triguero (Master Trainer), Sara Dahlström (Sverigechef), Alex Shirpey (Master Trainer), Johan Nilsson (VD ), Tommy Johansson (Development Manager)
Close