Close

Månadens snackisar på Östermalm

Det snackas om broöppningar, hotell-konsthallar och barnboksförfattare. Här är de vanligaste samtalsämnena på Östermalm just nu.

Schmaltz är ett av de senaste tillskotten på krogtäta Nybrogatan.

Är Nybrogatan Stockholms bästa kroggata?
Den avslappnade gästfriheten hos Ciccio’s-krögaren Toto. Kärleken i Schmaltz (bild ovan) varma macka med saltad bringa, surkål och dijonsenap. Nivån på Nybrogatan 38:s tio olika frukost-äggrätter. Nybrogatan är stans bästa restaurangstråk för tillfället – och i höst öppnar Sveriges främsta krögare, Björn Frantzén, ny krog i Astoriahuset.

Många frågar sig när Folke Bernadottes bro öppnar igen.

När är nya bron klar?
I oktober förra året påbörjades bygget av Folke Bernadottes bro, som går från Sjöhistoriska till Rosendals trädgård. Målet är att öka tillgängligheten till Södra Djurgården, så att fler kan upptäcka oaser som exempelvis Rosendal. Men när öppnar den egentligen? Inte till sommaren, tyvärr, utan någon gång under hösten.

Bank Hotel öppnar konstgalleri. Foto: David Thunander

Konsten tar in på hotell
Niklas Belenius öppnade nyligen ett art space uppe på Stordalen-hotellet At Six. Nu gör CF Hill och Bank Hotel gemensam sak – i ett bankvalv under hotellet ligger den nya, spännande konstsatsningen Bank Art Space (se bild ovan).

Nya barnböcker i bokhandeln.

Det våras för barnboksförfattarna
Det är många som drömmer om att bli nya Astrid Lindgren. Skådespelaren Cissi Forss har släppt barnböcker om både fisar och paket. Resejournalisten Lovisa de Geer skriver gulliga historier om barnresor till London och New York. Och om någon månad släpper pr-kvinnan Carolina Gahn ett hisnande äventyr om den franska bulldoggen Lillebror.

Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnar ny krog i Birger Jarlspassagen.

Ramen-feber i Birger Jarlspassagen
Krögarduon Adam & Albins senaste, svåruttalade skapelse Misshumasshu är senvinterns mest succéartade krogöppning. Birger Jarlspassagen har inte varit så här välbesökt sedan Gul och Blås glansdagar. På kort tid har många lärt sig att älska deras råbiff och Tantanmen-ramen.

Close