Close

Bond Sthlm håller öppet trots färre kunder

Maryam Zareiee är en av två ägare till Bond Sthlm.

När Corinne and Friends i Sturegallerian köptes upp av Perfect Day Media för några år sedan startade några av Corinnes tidigare medarbetare istället frisörsalongen Bond Sthlm.
Idag är salongen på Grev Turegatan en av Stockholms trendigaste och en vanlig dag är väntetiderna långa. Men idag är ingen vanlig dag och salongen är långtifrån så livlig som den brukar vara – coronaviruset slår hårt mot Östermalms skönhets- och frisörsalonger.
Vi hälsade på hos Bond Sthlm och fick en pratstund med delägaren och grundaren Maryam Zareiee.

Det är ovanligt tomt härinne idag. Vad beror det främst på?
– Det beror nog mest på att man får skicka hem anställda som känner sig det minsta lilla sjuka för att det ska kännas tryggt för våra kunder att komma hit. Så vi är en liten personalstyrka just nu. Och sedan är det många kunder som känner sig oroliga och bokar av sin tid. Bara idag har vi fyra avbokningar. Men det är samtidigt många som har tid senare i vår, men som väljer att komma nu istället för att de känner sig osäkra på vad som händer framöver.
Hur har det påverkat salongen ekonomiskt hittills?
– Det är tufft. På grund av hur situationen ser ut har vi ju heller inte samma avbokningspolicy som annars. Kunderna måste kunna boka av sina tider om de är sjuka eller känner sig oroliga utan att betala för sen avbokning. Så det slår ganska hårt ekonomiskt.
Hur tycker du att man som kund ska tänka just nu om man har en frisörtid bokad nu?
– Om man är frisk och mår bra så kan man komma, för det gör att samhället fortfarande kan fungera och stå kvar när det här är över. Och på samma sätt, de som känner sig sjuka ska hålla sig hemma så att vi andra kan gå till jobbet och röra oss ute.
Hur har ni ändrat era rutiner?
– Vi ser till att alla som jobbar är helt friska. Vi är nitiska med hygienen och har handsprit och anti bac-wipes i receptionen och torkar hela tiden av alla handtag och redskap. Vi gör det man kan helt enkelt.
Ni skulle ha öppnar er första salong i Marbella nu i mars. Vad händer med det?
– Vi har ställt in alla resor. Jag skulle ha åkt dit nu i helgen för att påbörja bygget av salongen. Men det går ju inte. Sedan skulle vi ha haft en pre opening i påsk men det ser mörkt ut. Men vi hoppas i alla fall att vi kan öppna i juni.
Vad kan man som kund göra för att stötta salonger just nu?
– Om du är frisk, gå till din bokade tid. Vill du så kan vi ha munskydd på oss under behandlingen, och hos oss är det dessutom glest och gott om plats mellan stolarna. Bokar du nu får du dessutom 15 procent rabatt på din bokade tid.

Close