Close

Gröna Lund öppnar med fullspäckat sommarprogram

Äntligen dags för ett härligt vårtecken, Gröna Lund öppnar på söndag 24 april. Efter två år av tystnad på Gröna Lunds scener på grund av pandemin är nu äntligen Gröna Lund tillbaka med besked. Sommaren 2022 kommer bli revansch för underhållningen då det kommer bjudas på över 50 konserter och 31 danskvällar.

Dua Lipa och John Legend uppträder på Gröna Lund i sommar.

Även den populära 5-kampen får i år förstärkning. 5-kampen utökas med ett helt nytt spel som bygger på den extremt populära padeln. Tillsammans med tennislegendaren Robin Söderlings RS Padel har spelet Padel Game tagits fram. Det handlar om att slå ner måltavlor på tid med padelracket och boll.

Padel – en ny gren i den klassiska femkampen.

På stora scenen kommer man kunna se internationella stjärnor som Dua Lipa, John Legend, My Chemical Romance och Tom Jones. Även stora svenska artister som Zara Larsson, The Hives, Victor Leksell och Mares. På Lilla scenen bjuds besökarna på intimare konserter under tak med bland annat melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs. Det kommer också vara några hemliga konserter som avslöjas senare under sommaren.

Efter två år av pandemi känns det helt fantastiskt att äntligen kunna öppna helt utan restriktioner. Jag ser verkligen fram emot att få dra igång konsterverksamheten igen efter två års uppehåll.
– Gröna Lunds VD Magnus Widell

Dansen är också tillbaka på Gröna Lunds anrika Dansbana. Det blir inte mindre än 31 danskvällar med Sveriges bästa dansband såsom Lars-Kristerz, Black Jack och Streaplers. Även salsa- och bachata kvällarna är tillbaka och inleds med en danskurs.

Gröna Lunds riktmärke har alltid varit underhållning för alla. I år har det klassiska entrékortet blivit digitalt och kostar 395 kronor och med det får man tillgång till samtliga konserter och danskvällar under sommaren.

Close