Close

Ikea öppnar citybutik

Efter sommaren behöver du inte längre åka till Kungens Kurva, Barkaby eller Danderyd för att besöka Ikea. I jakt på kök? Traska ner till butiken på Regeringsgatan 65. Testet med en citybutik ska ska vara i ett halvår, och om konceptet fungerar så blir det till att leta en permanent butikslösning.


Säg Ikea och kök och många ger upp bara av tanken på att spendera värdefulla helgtimmar på att åka ut till förorten och baxa in tunga pjäser i en tight baklucka. Nu kan du på lunchen eller efter jobbet susa förbi och uppdatera luckor och vitvaror. Butiken kommer att bli lite över 300 kvm stor och ligga bredvid Mood Gallerian i Europahuset. Med planer på nya uteserveringar längs med Jakobsbergsgatan får kvarteret kring Mood ett lyft inför sommaren 2017.
– Vi känner att vi måste öka tillgängligheten. Det ska vara enkelt att gå in på Ikea och köpa kök på ett smidigt sätt, säger Ikeas Sverigechef Håkan Svedman.

Baktanken är att kunder ska få uppleva ett showroom där man kan få hjälp av köksspecialister. I Danderyd öppnade förra året ett service och pickupcenter. Citybutiken är ytterligare ett steg i försöket att komma närmare kunden. Butiken kommer att hållas öppen till och med slutet på februari 2018.

Close