Close

Isande äventyr väntar på Östermalm

Damma av skridskorna redan nu för inom kort öppnar Nordens största äventyrspark på is på Östermalm – Scandinavian Ice Adventure.

Adressen är närmare bestämt Djurgårdsbrunnsvägen 14 – det vill säga utanför Sjöhistoriska museet – och än så länge är projektet under uppbyggnad. Men när det är dags inom kort ska här byggas ett stort spännande äventyrsland på is.
Förutom hockeyrink för spontanspel så kommer den del av parken som ligger intill vattnet bli av ett äventyrsbetonat slag, medan ytan på andra sidan ska fungera mer familjevänligt och uppmuntra till ett lugnare i tempo.

Där kommer det, enligt Mitt i Östermalm som lyfter nyheten, dessutom att finnas små pingviner som fungerar som skridskoassistenter för de små.
Bland aktiviteterna som kommer att erbjudas finns Skateways – en isbelagd gång som binder samman isarna, Kärleksbanan med musik, ljus och tema kärlek, Skridskodisco, Skatecross och Pond Hockey.
Det mesta vad gäller skridskoutrustning går att hyra på plats. Det enda som besökaren förväntas ta med är varma kläder då nästan hela anläggningen är utomhus, förutom restaurangen där det serveras pannkakor och gulasch – och varm choklad finns givetvis i baren.
Från den 26 november fram tills den 13 mars kan man alltså uppleva 3 500 kvadratmeter av is-äventyr på Djurgårdsbrunnsvägen 14 – och för den som känner sig manad håller det även öppet på julafton mellan kl 10 och 14. Biljetter finns inom kort att köpa på hemsidan.

Close