Close

Kulturnatt Stockholm – Det händer på Östermalm

Lördagen den 29 april maxas stans kulturutbud. Gratis och sen entré till museer, gallerier och andra kulturinstitutioner. Från klockan sex till midnatt, en perfekt uppvärmning inför Valborg.


Dramaten
Nybroplan, dramaten.se
Var beredd på skratt och dans på Dramaten. Medverkande från Liv Strömquist tänker på dig kommer improvisera i Lejonkulan. Försökskaninerna av Marie-Louise Ekman spelas på stora scen. Avsluta med danceoke och disco fram till midnatt i Marmorfoajen.

Franska  Residenset – Bromska Palatset
Narvavägen 26, institutfrancais-suede.com
Låt dig trollas bort till Paris för en natt. Frankrikes ambassadörs residens på Narvavägen öppnar upp för allmänheten. Monsieur Lapouge bjuder på franska filmtips och livejazz. Plocka med anteckningsblocket och skriv ner titlar på guldkorn i biblioteket.

Galleri Duerr
Sturegatan 16, galleriduerr.wordpress.com
Konstfilmen Her Self a portrait handlar om självbilder. Den har visats på festivalen i Cannes och i Berlin och New York. Samtal med skådespelare Maud Karlsson och regissör Martin Lima de Faria efter visning.

Hedvig Eleonora kyrka
Storgatan 2, hedvigeleonora.se
Symfoni Romane och Gothique av Charles Marie Widor. Framfört av Ulf Norberg och Patrick Lindblom. Senare spelas Rheinberger av Daniel Edoff på orgel. Kvällen avslutas med konsertmusik av Francis Poulenc. Bara att luta sig tillbaka och njuta.

Stiftelsen Musikkulturens Främjande
Riddargatan 37, nydahlcoll.se
Muséet på Riddargatan är en dold skatt på Östermalm. Det är helt ägnat den klassiska musiken och dess historia. Chopins flygel, Berwalds möbler och musikinstrument fram till 1900-talet. Det bjuds på föreläsning om harpan, pianokonsert och medeltida musik.

Läs mer på kulturnattstockholm.se

Close