Close

Liselotte Watkins gästspelar hos Svenskt Tenn

Illustratören och designern Liselotte Watkins har genom åren jobbat med både svenska och internationella storheter som Prada, Carin Rodebjer, Vogue, Marc Jacobs och Miu Miu. Och nu har hon lånat sin formsäkra hand till Svenskt Tenn. Med utställningen Via Sallustiana debuterar Watkins som inredningsdesigner och en kollektion för Svenskt Tenn med färgstarka vaser, kuddar, täcken, lampor med mera.

Kollektionen är inspirerad av Liselottes nya hem i Rom, och hennes egen gata som heter just Via Sallustina.

Färg och form har inspirerats av designerns reflektioner av hur en svensk barndom finner ny resonans i livet som kvinna i Italien. I kollektionen finns spår av den svenska brukskonsten, barndomens handlingskraftiga kvinnor och det nya hemlandets kultur. Själv ser hon kollektionen som en färgstark hyllning till matriarket, kraften, ansvaret och kroppen – och framför allt till kvinnan som människa.

Du har ju bott i Nyköping, Stockholm, Dallas, New York, Paris, Milano och nu Rom. Hur har det påverkat din egen inredningsstil?
Jag har samlat saker och möbler från alla städer jag har bott i och de följer med mig. Men sedan jag flyttade till Rom har jag definitivt tillfört mer färg i mitt hem.
Vad har du själv för Svenskt Tenn-inslag i ditt hem?
Jag har 15 stycken Josef Frank-kuddar, vaser, underlägg, brickor, ljusstakar, binhållare. Ja, som du hör är jag väldigt förtjust i Svenskt Tenns värld.
Har du några favoriter från din Svenskt Tenn-kollektion?
Jag är otroligt kär i det fantastiska lapptäcket. Det är från en målning jag gjort och hantverket är helt otroligt. Inget gör mig så lycklig som duktiga hantverkare.

Liselotte Watkins kollektion finns hos Svenskt Tenn nu!

Close