Close

Månadens måsten på Östermalm

Modeauktioner, hantverkscider och vitamininjektioner – oktober på Östermalm har alla rätt. Här är månadens måsten!

Snart öppnar Canta Lola på Grev Turegatan.

Få en smak av Latinamerika på Canta Lola
Boka bord på Canta Lola som öppnar för middag nu på måndag 12 oktober och sedan för luncher från och med 17 oktober. Erika Goytizolo och Per Nordlind ligger bakom denna nyöppning och det kommer garanterat bli riktigt bra.

Hälsokliniken Release Co.

Bjud dig själv på en vitamininjektion och njut av infraröd bastu
Hösten närmar sig och vi kan alla behöva en boost av vitaminer och värme. Boka tid på hälsokliniken Release Co, de är specialiserade på vitaminterapi, eller unna dig en härlig infraröd bastu på HEAT. Perfekt för kropp och själ.

Thielska galleriet på Djurgården.

Promenera Djurgårdsvarvet i sakta mak
Börja med en god helgfrukost på Fiore på Narvavägen. Promenera sedan ut mot Thielska galleriet och se de vackra, dramatiska skulpturerna och Ferdinand Bobergs arkitektur från förra sekelskiftet. Passa på att njuta av en god lunch på Café Monika Ahlberg eller fortsätt längst med vattnet ut mot Blockhusudden och restaurang Aira. Varför inte ta genvägen över till Rosendals trädgård för den vackra miljön?

Se Röde Orm på Dramaten.

Återupptäck teaterns värld
Äntligen öppnar Dramaten för spelningar igen. Boka teaterbiljetter till höstens föreställningar och missa framför allt inte Röde Orm.

Fashion på Stockholms Auktionsverk.

Bjud på auktion
Stockholms Auktionsverk öppnar för Fashion den 12-13 oktober och Lilla Kvalitén 20-25 oktober.

Utställning om cider på Spritmuseum.

Gå på museum
Missa inte Spritmuseums utställning om cider. Intresset för hantverkscider har ökat markant senaste åren.

Arla Unika i Östermalmshallen.

Passa även på att ….
Njuta av en trevlig långlunch på Arla Unika i Östermalmshallen. Eller på Schmaltz lite längre ned på Nybrogatan. Se glasutställningen med Simon Klenell på Galleri Glas. Bunkra upp med ett riktigt gott höstte från Sibyllans Kaffe & Tehandel. Inhandla lördagsgodiset på Karla frukt, lördagsbuketten från Bruuns blommor och goda ostar från Sabis i Fältöversten. Slink in på ett gott glas rött och en Assiette de Charcuteries på franska vinbaren Bar a Vins.

Njut nu av en härlig Oktober och av allt spännande som finns att göra på Östermalm. Vi väntar fortfarande med spänning på att Villa Dagmar, Brasserie Astoria och ICHIRO ska öppna. I början på November kommer vi med nya måsten och ett nytt nummer av Lagerlings magasin där vinnarna i Östermalmarnas Val presenteras.

Close