Close

Månadens snackisar på Östermalm

Det surras ivrigt om den hett efterlängtade Östermalmshallens nyinvigning. Men mars månad rymmer fler snackisar än så – till exempel inspirerande konst på CFHILL, myskvällar på Rosendal, temlor på Junibacken och ett spännande initiativ på Svenskt Tenn. Här är månadens checklista för alla Östermalmsbor.

Från vänster: Ulf Elmqvist från Lisa Elmqvist. Suzy Karroum från Beirut Café och Mark Humphreys från Tengbom. FOTO David Thunander

Besök Östermalmshallen
Äntligen öppnar Hallen igen och dessutom med spännande nyheter utöver de befintliga handlarna. Till exempel flyttar spanska fiskrestaurangen Feira in i april, Arla har öppnat sin nya konceptbutik Arla Unika, och Lisa Elmqvists välkomnar med kvällsöppet och ny ostronbar. Ett besök i nya Hallen är kanske den viktigaste punkten på checklistan denna månad.

Se Glasrikets Hanna Hansdotter på CFHILL
Glaskonstnären Hanna Hansdotters nya verk ställs ut på CHHILL fram till den 28 mars. Utställningen omfattar fjorton helt nya verk som tagits fram med en ny teknik. De fascinerande färgskiftningarna kommer sig nämligen av att konstnären brutalt hällt ut färg över sina glasskulpturer.

Ta med barnen till Ture Sventon på Junibacken
Utställningen Luska och klura som Ture Sventon är på tillfälligt besök på Junibacken. Barn och vuxna bjuds in till Ture Sventons värld för att luska, klura, maskera sig, spionera – och såklart äta temlor.
Utställningen är ett samarbete med C More som ligger bakom filmen Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet med Robert Gustafsson i huvudrollen.

Tillbringa minst en onsdagkväll på Rosendals Trädgård
Under 6 kvällar i vår håller Trädgårdskaféet på Rosendal kvällsöppet på temat bar, mat och spel.
Rosendals kockar och bagare lagar sina absoluta favoriträtter – allt från pirogi till vedugnsgräddad kebabpizza. Slappna av framför brasan i växthuset, ta ett glas med kompisarna i baren eller spela några vändor brädspel i en av Stockholms mest gemytliga miljöer.

Verka för integration i Tesalongen
I vår anordnar Nya Kompisbyrån och Svenskt Tenn fikaträffar för nya och etablerade svenskar på Strandvägen. Till skillnad från språkcaféer matchas folk nu ihop utifrån intressen och får fika och umgås två och två. Ambitionen är att öka gemenskapen i samhället mellan nya och etablerade svenskar. En onsdag i månaden ordnas integrationsfika i Tesalongen på Strandvägen 5. Listan är i nuläget full men ännu finns möjlighet att skriva upp sig på väntelistan.

Close