Close

Maximteatern får nytt liv

Foto: Tomas Oneborg/arkiv.

Maximteatern har sett såväl Lennart Hyland göra radio som Brasse Brännström och Lill Lindfors passera vid styret, men för ett år sedan meddelades att teatern på Karlavägen skulle stänga. Men, nu får den anrika scenen nytt teaterliv och styre under nya vd:n Ellen Telje.

För ett år sedan gick ridån ned för sista gången på  Maximteatern vid Karlaplan och tanken var att en frikyrka sedan skulle ta över lokalerna. Så blev det inte.  Istället får Maximteatern-  som tidigare drivits av stora nöjesnamn som Brasse Brännström, Magnus Härenstam och Lill Lindfors – leva vidare som teaterscen.

Ny vd blir Ellen Telje.

Ellen Tejle, tidigare chef för Bio Rio och delägare i restaurang Barbro, blir ny vd.
– Vi gläds över att kunna rädda Maxim som kulturscen och ser fram emot att ge Stockholm och Östermalm en nyskapande flexibel scen för konst, film, konsert, dans, teater och samtal som präglas av hög kvalitet och kulturell innovationsanda. I lokalen byggs också en modern restaurang, säger Ellen Tejle i ett pressmeddelande.
Maximteatern hade sin storhetstid som scen för farser under 1980- och 1990-talet och innan dess sände Lennart Hyland sitt klassiska radioprogram ”Karusellen” härifrån.

Close