Close

Njut av försommaren på Spritmuseums nya brygga

Den 18 maj invigs Spritmuseums nyrenoverade brygga på Djurgården.
Spritmuseum har gjort sig kända för att kombinera vacker konst med storslagna smakupplevelser. Detta gäller även deras lilla brygga i Wasahamnen.

Varje år kommer en ny kreatör bjudas in för att sätta sin prägel på bryggan. Först ut är Karl Grandin, konstnären som också är en av grundarna till Omnipollo. Hans verk är ofta färgglada och handmålade och till årets brygga målar han bordsskivor och barfront, samt formger menyer och glasunderlägg.

Fläderläsk producerat i Spritmuseums dryckeslabb.

Till årets brygga samarbetar Grandin även med möbeldesignern Kristoffer Sundin, som fått uppdraget att designa möbler och en ny grundstruktur för bryggan. Med simpel elegans och effektivitet som prioritet skapar Sundin en ny bar, nya bord och stolar, till de totalt 70 sittplatserna. I slutet av säsongen kommer delar av utsmyckningen auktioneras ut.

I sommar gör också Spritmuseum en storsatsning på drycker från hela Sverige, som whisky från Gotland, gin från Södra Sandby, cider från Brännland, öl från Södermalm och kombucha från Djurgården.
– Vi vill samla det som händer i Dryckessverige idag. Vi har bjudit in ett 50-tal producenter från hela Sverige för att visa den mångfald som finns i landet. Vad vi vet så är vi ensamma om denna inriktning, säger Ingrid Leffler, museichef på Spritmuseum.

Close