Close

Padel på NK:s tak i vår

Padel är utan tvekan trendsporten nummer ett just nu. Detta tar NK fasta på och presenterar sin nya padelsatsning.

NK:s padelsatsning lanseras våren 2021 i samarbete med Ascaro, ett nystartat premiummärke inom padelmode, hälsa och träning. Bakom företaget står modeprofilen Oscar Arrsjö och reklambyråentreprenören Christian Albinsson.

Oscar Arrsjö och Christian Albinsson driver Ascaro.

NK är enligt varuhusets pressmeddelande inne i en expansiv period där man fortsätter stärka sin position som ett varuhus i världsklass genom att utveckla erbjudanden inom upplevelser och service.
– När vi nu går in i NK:s nya epok, efter de senaste årens stora satsningar, vill vi fortsätta nå nya höjder och bli en än mer upplevelserik scen. Vår vision är att NK ska vara en kulturell och kommersiell teater som hela tiden överraskar och bjuder på nya upplevelser där den senaste framtidssatsningen är att förädla och nyttja taket på NK Parkaden på Regeringsgatan, konstaterar Henrik Lilja, varuhuschef på Nordiska Kompaniet, Stockholm och fortsätter:
– Det finns idag inga padelbanor i city placerade på ett tak mitt i en premiummiljö som erbjuder mer än bara padel, som exempelvis träning och social samvaro, men också närheten till NK:s varuhus. Detta är ett ytterligare sätt att erbjuda ett starkt mervärde vi känner ligger nära vår satsning på sport och hälsa. Valet av Ascaro som samarbetspartner känns både inspirerande och nära oss då de presenterade ett långsiktigt koncept som kombinerar sporten padel med spännande möten, evenemang, träning och hälsa.

Henrik Lilja, varuhuschef på Nordiska Kompaniet.

I samband med förnyelsearbetet av NK har planerna på att utveckla en padel- och träningsanläggning funnits i flera år och det har tagit lång tid att få alla bitar på plats, men nu byggs det för fullt på taket och i april nästa år slås portarna upp för en komplett padel- och träningsanläggning.
– Padel är en av världens snabbast växande sporter och växer explosionsartat i Sverige. Vi vill skapa en livsstil runt padeln med NK Parkadens tak och dess närhet till varuhuset som hemvist. Vi tror att det kan bli en väldigt uppskattad padelanläggning i absolut världsklass, säger Oscar Arrsjö, grundare av Ascaro.

I april räknar man med att öppna det nya konceptet på NK.

Koncept- och inredningsbyrån Spik Studios står bakom interiörkonceptet, Eleiko bakom fitnessdelen och Hillerstorp för möbler och inredning.
– Vårt mål är att taket kommer att utvecklas till en inbjudande social mötesplats för stockholmare och turister – en smältdegel med padel som bas, men med spännande möten mellan människor som det stora värdet, säger Christian Albinsson, medgrundare.

Close