Close

Nu öppnar Bank Hotel – ett boutiquehotell vid Nybroviken

115 varmt inredda rum, takbar, restaurang och en supersvit på 185 kvadrat är resultatet när Stureplansgruppen öppnar sitt första hotell.

I augusti öppnar Bank Hotel, ett exklusivt boutiquehotell vid Nybroviken. Huset på Arsenalsgatan 6 har en intressant historia. Det byggdes i början av 1900-talet åt Bankaktiebolaget Södra Sverige. Efter flera års byggnation har den gamla bankhallen förvandlats till hotellobby med schackrutigt marmorgolv och ett atrium med sex meter i tak.

Bakom Bank Hotel står Stureplansgruppen, det före detta nattklubbskonglomeratet som på senare år bytt riktning och numera fokuserar på restauranger (exempelvis Ekstedt, Asian Post Office och L’Avventura), och hotell. Bank Hotel får 115 rum, och färgmässigt går det från grått till guld med mycket klädda möbler och mjuka material.
– Det här är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell, med en inbjudande atmosfär och förstklassiga restauranger, säger vd:n Vimal Kovac.

Hotellet får två barer: en cocktaillounge och en mer caféliknande bar, samt restaurang med internationellt koncept. Högst upp planeras en takbar med dubbla terrasser. Största sviten, Bank Extreme Terrace Suite, är på hela 185 kvadratmeter med fönster från golv till tak och en kungsterrass med utsikt över Nybroviken.

Bank Hotel öppnar 22 augusti.

Close