Close

Nya nivåer på Grand Hôtel

Två våningsplan på Grand Hôtel har under året renoverats och fått ny färg och form – nu öppnar våning fem och sex i all sin prakt.

De två våningsplanen, med egen stil och arkitektur, har renoverats med utvalda färgkulörer och materialval som alla på bästa sätt lyfter rummens potential.

Under 1950-talet byggdes Grand Hôtel ut, två våningsplan byggdes till på den nuvarande huvudbyggnaden. De två våningsplanen fick tidsenlig stil och arkitektur och särskiljer sig därför lite ifrån övriga hotellet. Det blev också utgångspunkten när designern Fanny Widén fick i uppdrag att skapa mysiga, bekväma och funktionella rum för den moderna affärsresenären.

De två våningsplanen omfattar 75 rum och färgsättningen går i tre olika basnyanser – brun/beige, turkos/blå och lila/grå – som bryts av med accentfärger.

– ­­Grand Hôtel är en levande destination som hela tiden förändras och växer med samtiden. Vi ska alltid vara ett hotell av internationell toppklass och för att vara det så krävs det att vi ständigt utmanar och utvecklar. De senaste åren har hotellet genomgått omfattande förändringar som innefattar alla delar av hotellet. Förändringar som bidrar till att det finns en tydlig plats för Grand Hôtel nu och i framtiden. Den är med stor glädje som vi nu kan visa upp våning fem och sex. Två helt fantastiska våningsplan i en egen karaktäristisk stil men med en tydlig Grand Hôtel-känsla, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel. Rummen på våning fem och sex är välkomnande och ombonade med ljusa kulörer på väggar och golv, stålpartier samt glasdörrar till badrummen som en del i att skapa en lättare och luftigare känsla. Sängarna är prydda med en magnifik gavel med mönster som fångar gästens blick. Möblerna i rummen har en nätt design för att skapa rymd och ett stort antal möbler är specialdesignade för Grand Hôtel och tillverkade i Sverige samt Norra Europa. Alla möbler har valts ut omsorgsfullt för att ge rummen en nätt känsla och skapa rymd. Badrummen är i äkta Grand Hôtel-klass med Carreramarmor och moderna Geberit-toaletter i alla rum.

– Rummen är skapade med den moderna affärsresenären i fokus. Vi ville låta den klassiska 50-talsarkitekturen omfamna nutida design med en skandinavisk touch. För att göra det så var det viktigt att få in ljuset och skapa moderna rum med fokus på bekvämlighet. Då blev det självklart att arbeta med ljusa golv, glas och ljusa färgval i kombination med härliga textilier. Sammantaget ger det väldigt härliga och ombonade rum, säger designer Fanny Widén.

Close