Close

Östermalms bästa julmarknader

Bara dagar kvar till första advent. Hur kommer man i bäst julstämning? Givetvis genom att besöka någon av Östermalms och Djurgårdens härliga julmarknader.
Rosendals Trädgård
Under en dryg månad fylls trädgårdskaféet, gårdsbutiken och plantboden med julens smaker och dofter där du kan du handla allt från bakverk till kransar och värmande glögg. Under adventshelgerna kan du besöka julkrubban och tomtens vrå i trädgårdstäppan och önsketrädet står redo att ta emot dina önskningar för året.
Rosendalsterrassen 12, vardagar 11-16, helger 12-16

Skansen
Sedan 1903 har Skansen stått värd för en riktigt klassisk julmarknad, och i år är givetvis inget undantag. Under helgerna arbetar hantverkarna för fullt i verkstäderna och både juldekorationer, halmslöjd och smaskiga godsaker kan hittas på julmarknaden. Blir du hungrig av all julförberedelse finns de traditionella kolbullarna eller varför inte en viltburgare att mätta sig med. Missa inte att avsluta med en dans runt granen.
Helger, 10-16

Le Grande Rue – Spiltan
Kvarteret Krubban med Le Grande Rue i spetsen ställer till med julmarknad under den andra helgen i december. Här samsas pepparkakor, marsipan, kaffe och te med tomtar och granar samt hantverk i ädlaste form. Några av utställarna är Sibyllans Kaffe & Tehandel, Banérbageriet, Torplyktan och Björn Peck.
Storgatan 35B, 8–9/12, 10-17

Beckmans Designhögskola
Hitta en framtida klassiker på Beckmans årliga julmarknad där personliga och unika presenter har skapats av designelever från klasserna form, mode och visuell kommunikation. Caféet erbjuder både köttbullemackor och klassisk julfika med glögg. 
Brahegatan 10, 8–9/12, 10-17

Tessinparkens julmarknad
Låt julbordet utgå från närodlade råvaror. Bondens egen marknad anordnar två julmarknader under december där bland annat bröd, ost, sylt, fisk och kött kommer säljas. Dessutom finns en mängd fina hantverksprodukter till försäljning.
15/12 och 22/12, 10-15

Close